Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση για στέγαση - μετεγγραφές

Διαμαρτυρία φοιτητών σήμερα στις 10 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Την εξασφάλιση των όρων για δωρεάν στέγαση και μετεγγραφές και για όσους έχουν εισαχθεί σε σχολές μακριά από τα σπίτια τους, διεκδικούν σήμερα φοιτητές με παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας.

Η Επιτροπή στην Αττική Φοιτητών για τις μετεγγραφές σημειώνει πως «οι 4.000 μετεγγραφέντες που είδαμε την αίτησή μας να απορρίπτεται δεν χάνουμε μόνο το εξάμηνό μας αλλά ουσιαστικά την ευκαιρία να σπουδάσουμε συνολικά. Γιατί είμαστε παιδιά οικογενειών που λόγων οικονομικών ή άλλων σοβαρών προβλημάτων δεν μπορούμε να σπουδάσουμε μακριά από τον τόπο διαμονής μας, τη στιγμή μάλιστα που οι υπάρχουσες εστίες καλύπτουν μόνο 1 στους 10 φοιτητές!». Η Επιτροπή ζητά να εγκριθούν τώρα όλες οι μετεγγραφές και κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνό του.

Με κεντρικό αίτημα να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για στέγαση των φοιτητών, ο Σύλλογος Οικότροφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ επίσης καλεί στην κινητοποίηση, με αφορμή και την ολοκλήρωση αυτό το διάστημα των διαδικασιών εισδοχής των πρωτοετών στις εστίες. Οπως τονίζει, για μία ακόμη χρονιά κυβέρνηση και διοικήσεις αφήνουν έξω από τις εστίες εκατοντάδες φοιτητές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο στη ΝΦΕΕΜΠ μένουν έξω από την εστία 60 φοιτητές από τους 110, στη ΦΕΠΑ από τις περίπου 300 αιτήσεις μόνο οι 170 θα γίνουν δεκτές, ενώ στη Φοιτητική Εστία Αθήνας ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί καν οι διαδικασίες για την εισδοχή των φοιτητών. Οι φοιτητές διεκδικούν δωρεάν στέγαση για όσους το έχουν ανάγκη. Κανένας φοιτητής έξω από την εστία και να ολοκληρωθούν τώρα οι διαδικασίες των εισδοχών. Επίσης, να ανεγερθούν νέες εστίες, υπενοικίαση ξενοδοχείων για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ