Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πηγές πολέμων και κινδύνων οι σχεδιασμοί ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Στη συζήτηση για την «Εκθεση προόδου της ΠΓΔΜ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τη FYROM αποτελεί μια ακόμα ωμή παρέμβαση της ΕΕ σε όλους τους τομείς σε συνέργεια με εγχώρια συμφέροντα και πολιτικές δυνάμεις: Οικονομία, εξωτερική πολιτική, Δικαιοσύνη, Παιδεία κ.ά. Ολα για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Η χώρα σε μια νύχτα από "ανέτοιμη" μετατρέπεται σε "πανέτοιμη" για ένταξη.

Ο λόγος προφανής: Η έκθεση πανηγυρίζει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ με βάση την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Γι' αυτό υπογράφτηκε. Το ΝΑΤΟ, που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, σπέρνει αλυτρωτισμούς, με το "διαίρει και βασίλευε", αλλάζει σύνορα (βλ. Κόσσοβο), αναγορεύεται σε ειρηνοποιό από το σημαιοφόρο του, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αποκαλύπτονται οι υπερασπιστές της συμφωνίας αλλά και οι εθνικιστές αρνητές της, που κουβέντα δεν λένε για ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση, αποπροσανατολίζοντας μόνο με την ονοματολογία. Βρίσκονται στην ίδια, επικίνδυνη πλευρά: Την αμερικανοΝΑΤΟική.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την έκθεση καλώντας τους λαούς της περιοχής σε συντονισμένη πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, πηγές πολέμων και κινδύνων».

Το «διαίρει και βασίλευε» κίνδυνος - θάνατος για τους λαούς

Στη συζήτηση για την «Εκθεση προόδου για το Κόσσοβο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Πιέζετε αφόρητα για ένταξη της Αλβανίας, την προοπτική προσχώρησης του Κοσσόβου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη διεύρυνση των ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, που στηρίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ενώ την ίδια στιγμή στην έκθεσή σας μιλάτε για διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ναρκωτικών, ανθρώπων, τζιχαντιστές στο Κόσσοβο αλλά και στην Αλβανία.

Ευρωπαϊκή Ενωση - ΝΑΤΟ επιδιώκουν τον έλεγχο του βαλκανικού διαδρόμου, κόντρα στη Ρωσία, οξύνονται οι ανταγωνισμοί. Τα "κριτήριά" σας δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών.

Το Κόσσοβο, ένα προτεκτοράτο - αμερικανική βάση, κατασκεύασμα βομβαρδισμών και διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, συνεχίζει την αλλαγή συνόρων για να συμμετάσχει στη Μεγάλη Αλβανία, το άλλο αγαπημένο παιδί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ανοίγοντας την όρεξη για εδαφικές διεκδικήσεις κι άλλων, όπως αλβανικές στην Τσαμουριά, τουρκικές σε Αιγαίο, Δυτική Θράκη. Το "διαίρει και βασίλευε", που υποδαυλίζετε με εθνικισμούς, είναι άμεσος κίνδυνος - θάνατος για τους λαούς.

Σε αυτό πρέπει να απαντήσουν με συντονισμένη πάλη, κόντρα στα πολεμικά σχέδιά σας, για πραγματική ασφάλεια, ειρήνη και συνεργασία των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ