Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναμένονται αλλαγές περιφερειαρχών

Οποιος γενικός γραμματέας (γγ) Περιφέρειας θελήσει να είναι υποψήφιος βουλευτής, νομάρχης ή δήμαρχος, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του, τις αμέσως επόμενες μέρες. Αυτό διαμήνυσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, στους γγ Περιφέρειας της χώρας, με τους οποίους συναντήθηκε χθες.

Για πρώτη φορά τίθεται πολιτικό ασυμβίβαστο για τους γγ των Περιφερειών, που θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή νομάρχες, καθώς με βάση την ισχύουσα νομοθεσία είχαν το περιθώριο, αν επιθυμούσαν τέτοια υποψηφιότητα, να παραιτηθούν από τη θέση τους ένα μήνα πριν τις εκλογές. Αντίθετα, το πολιτικό ασυμβίβαστο ίσχυε για όσους ήθελαν να κατέβουν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές. Το ζήτημα, πάντως, θα απασχολήσει το επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να επικυρωθούν και οι νέοι γγ των Περιφερειών, για τους οποίους ο Κ. Σκανδαλίδης είπε χθες «πως δεν ήρθαμε εδώ για να τους αλλάξουμε», ωστόσο οι αλλαγές είναι δεδομένες.

Ηδη, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Β. Βαλασόπουλος, διορίστηκε στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που από μόνο του θα προκαλέσει αλλαγές στη συγκεκριμένη λίστα.

Κατά τα άλλα, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης «γνωριμίας», ο Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε από τους γγ Περιφερειών να είναι σε εγρήγορση ενόψει Σαββατοκύριακού, καθώς αναμένεται κακοκαιρία. Επίσης, ζήτησε να επιταχύνουν τον έλεγχο των δημοτολογίων και να υπάρξει πίεση για συνεχή εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, στα πλαίσια των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος.

Σήμερα, ο υπουργός θα συναντηθεί αρχικά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ). Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Θ. Κατριβάνος, αναμένεται να ζητήσει αποσαφηνίσεις για το καθεστώς λειτουργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, δεδομένου ότι τα σενάρια περί μητροπολιτικής αυτοδιοίκησης και κατάργησης ή περιορισμού του ρόλου του θεσμού βρίσκονται στην επικαιρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ