Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διαπραγματεύσεις για οικονομική στήριξη

Συναντήθηκαν χτες ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Νικολά Μαδούρο

ΜΟΣΧΑ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Τις προσπάθειες αλλαγής της πολιτικής κατάστασης στη Βενεζουέλα «μέσω της τρομοκράτησής της» καταδίκασε, χτες, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο, στη Μόσχα, αναφερόμενος σε αντιθέσεις εντός και εκτός της Βενεζουέλας. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει πως στη συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθεί πιθανή οικονομική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο ποσό.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας για επίτευξη μιας κοινής βάσης στην κοινωνία και για διευθέτηση των σχέσεων με την αντιπολίτευση», είπε ο Πούτιν, καταδικάζοντας «οποιεσδήποτε κινήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία και κάθε απόπειρα αλλαγής της κατάστασης με τη χρήση βίας». Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και την προώθηση των διμερών σχέσεων.

Ο Ν. Μαδούρο ανακοίνωσε την κατάρτιση ενός «ολοκληρωμένου οικονομικού προγράμματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στο επίπεδο των σχέσεων Ρωσίας - Βενεζουέλας».

Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει από το 2005 έως τώρα 260 συμφωνίες στους τομείς της Ενέργειας (ρωσικοί κολοσσοί επιχειρούν στο Δέλτα του Ορινόκο), στα ορυχεία, στις υποδομές, στις μηχανοκατασκευές, στη φαρμακοβιομηχανία, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή. Το συνολικό διμερές εμπόριο έφτασε το 2018 τα 79 δισ. δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ