Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ
Βάζει πλάτη για δουλειά χωρίς ΣΣΕ

Τις παρατάξεις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (ΣΥΝΑΝ, πρώην ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ, που στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ) αποφάσισαν να στραφούν ενάντια στο Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας επειδή ζήτησε να προσχωρήσει στη ΣΣΕ της Ομοσπονδίας, προκειμένου να καλυφθούν και οι συμβασιούχοι μέλη του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ. Την απόφασή τους «χειροκρότησε και η ΑΣΚ (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) ως παρατηρητής της συνεδρίασης».

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, στις 5 Δεκέμβρη οι δύο παρατάξεις αποφάσισαν να στείλουν εξώδικο στο Συνδικάτο Μαγνησίας «για το "έγκλημα" που έκανε να προσχωρήσει στη ΣΣΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να καλυφθούν από τη Συλλογική Σύμβαση οι 400 περίπου συμβασιούχοι των δήμων στη Μαγνησία, τους οποίους δεν εγγράφει ο σύλλογος που ανήκει στην ΠΟΕ - ΟΤΑ».

Προσθέτει ότι η αντίδραση της πλειοψηφίας δεν ήταν η ίδια για την ΠΟΠ - ΟΤΑ, ούτε για την ΟΙΥΕ, που έκαναν το ίδιο. «Το πρόβλημά τους είναι μόνο το Συνδικάτο ΟΤΑ και αυτό θέλουν να διώξουν δικαστικά, πληρώνοντας για μια ακόμη φορά με τα λεφτά των εργαζομένων δικηγόρο για να στραφούν κατά άλλων εργαζομένων. Ουσιαστικά βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση και στους δημάρχους να δουλεύουν οι εργαζόμενοι χωρίς Συλλογική Σύμβαση».

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ καταψήφισαν το εξώδικο και τόνισαν ότι οι ΣΣΕ «είναι μέσο προστασίας και όπλο όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, και δεν χωράνε ιδιοκτησιακές λογικές», καθώς και ότι «τα σωματεία πρέπει να ανοίξουν τα καταστατικά τους, γράφοντας όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει επίσης ότι στην ίδια συνεδρίαση οι ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν, όταν τους ζητήθηκε, να καταγγείλουν «αφίσα φασιστικού, αντιδημοκρατικού και αντικομμουνιστικού περιεχομένου που κυκλοφόρησε στη Θεσπρωτία για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια (...) με το πρόσχημα της επανεξέτασης του θέματος σε επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ