Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός

Τη μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού

Σε οργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, απευθύνει το ΠΑΜΕ προς Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και εργαζόμενους, για να δοθεί μαχητική απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συλλαλητήρια προετοιμάζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τα συλλαλητήρια, το ΠΑΜΕ δίνει το στίγμα της συνέχειας και έντασης του αγώνα μετά την πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη, για να βρεθούν στο προσκήνιο οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Οπως επισημαίνει, «η απεργία στις 28 Νοέμβρη, με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε μαχητική και αναγκαία απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία - εργατοπατέρες. (...) Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, ειδικά στους χώρους όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, οι νέοι εργαζόμενοι που είναι στην πλειοψηφία τους ασυνδικάλιστοι. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσουν η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται. (...) Να δυναμώσουν ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλαδική ΣΣΕ οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κινούνται ήδη σε αυτήν την κατεύθυνση, προετοιμάζουν τα νέα συλλαλητήρια και συνεχίζουν τις συνελεύσεις και τις συσκέψεις για τη συζήτηση των συμπερασμάτων από την πρόσφατη απεργιακή μάχη και για την οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για: Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων. Μέτρα στήριξης των ανέργων και αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών μέτρων».

Αναφερόμενη στη μεγάλη επιτυχία των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε ο κλάδος μέσα σε δυο βδομάδες, τονίζει ότι «μας τροφοδοτούν με θετική πείρα και δυνατότητες, που δείχνουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Και υπογραμμίζει: «Είναι εξοργιστικό και δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν εργαζόμενο στις Κατασκευές το γεγονός ότι την ώρα που διεξάγουμε σκληρό αγώνα για το μεροκάματο, τους όρους δουλειάς και ασφάλισης, η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο Βρούτση της προηγουμένης κυβέρνησης, της ΝΔ, με τον οποίο θα συνεχίζει να καθορίζει με νόμο το κατώτερο μεροκάματο (...) Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν τη μεγαλοεργοδοσία να συνεχίζει να αρνείται την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, επικαλούμενη τους "περιορισμούς" που της βάζει ο νόμος και η περιβόητη ανταγωνιστικότητα.

Ως εδώ! Δεν πρόκειται να δεχτούμε τίποτα από αυτά που τσακίζουν τη ζωή μας. (...) Με τον αγώνα μας θα υποχρεώσουμε την εργοδοσία του κλάδου να υπογράψει κλαδική ΣΣΕ. (...) Μετά τις δύο απεργιακές μάχες η εργοδοσία του κλάδου δεσμεύτηκε να απαντήσει εγγράφως στα αιτήματά μας για τη ΣΣΕ. Ανάλογα με την απάντηση που θα έχουμε, θα επιλέξουμε τον τρόπο και τις μορφές που θα συνεχίσουμε».

Για την προετοιμασία του κλάδου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων του, με το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 7/12: Βόρεια - Βορειοανατολικά (7 μ.μ., Εντισον 3, Παλλήνη). Κυριακή 9/12: Περιστέρι (10 π.μ., Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20). Τρίτη 11/12: Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου (7 μ.μ., Περιάνδρου 18, Ζωγράφου). Πέμπτη 13/12: Μενίδι - Ανω Λιόσια (6.30 μ.μ., Δεκελείας 42, Μενίδι), Πειραιάς (7 μ.μ., Ομ. Σκυλίτση 19, 4ος ορ.), Καλλιθέα (7 μ.μ., Αριστείδου 92). Παρασκευή 14/12: Ηλιούπολη - Μπραχάμι (7 μ.μ., Στ. Σαράφη 40, Ηλιούπολη). Σάββατο 15/12: Κέντρο (7 μ.μ., Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος). Δευτέρα 17/12: Νέα Ιωνία - Ηράκλειο (7 μ.μ., Νισύρου 20, Ν. Ιωνία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ