Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
12 τραγούδια από τα χρόνια της ΚΝΕ στην παρανομία

Το cd διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ

H Επιτροπή Πολιτισμού του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ, αλλά και 50 χρόνων ζωής και δράσης της Νεολαίας του, της ΚΝΕ, παρουσιάζει την έκδοση ενός δίσκου με 12 τραγούδια που γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν από μέλη της ΚΝΕ στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Οργάνωσης, την περίοδο της δικτατορίας. Τα τραγούδια αυτά στάλθηκαν, στις 5/9/1973, δυόμισι μήνες πριν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο ραδιοσταθμό του ΚΚΕ «Φωνή της Aλήθειας», από όπου και ακούστηκαν πρώτη φορά.

Οπως σημειώνεται στον πρόλογο που υπάρχει στο ένθετο που συνοδεύει το cd, «ο δίσκος ξεκινάει με αναπαράσταση της ιστορικής μετάδοσης των τραγουδιών από τη "Φωνή της Aλήθειας". Το πρώτο τραγούδι, "Ηρωες", είναι το πρωτότυπο, όπως μεταδόθηκε τότε. Ο "Υμνος της ΚΝΕ" ξεκινάει με την πρωτότυπη εκτέλεση και συνεχίζει με σημερινή ενορχήστρωση, που πραγματοποιήθηκε για το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Τα υπόλοιπα τραγούδια έχουν ενορχηστρωθεί και αποδοθεί ξανά από μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με μεράκι και σεβασμό μπροστά στην παρακαταθήκη που μας άφησαν οι σύντροφοί μας».

Τα περιεχόμενα του CD

Απόσπασμα από την εκπομπή στη «Φωνή της Αλήθειας»

Ηρωες

Είμαστε Φίλοι, Eίμαστε Σύντροφοι

Χωριάτισσα Μάνα

Λαός Σηκώθηκε

Μην τον Αφήνετε τον Ηλιο

Εβίβα Λιμπερτά

Εϊ Οικοδόμοι

Ο Λαός

Ανειρήνευτες Γροθιές

Αντι-ΕΦΕΕ

Φλογάτη Παντιέρα

Υμνος της ΚΝΕ

Συντελεστές:

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Στέφανος Χατζηαναγνώστου

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο, ακορντεόν, μαντολίνο, ηλεκτρικό μπάσο, προγραμματισμός κρουστών), Περικλής Μαλακατές (ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο), Παύλος Παπαναστασάτος (βιολί, μπουζούκι), Κώστας Πανάς (βιολί), Λουκάς Αναστασόπουλος (βιόλα), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρης Τσαφάρας (κλαρινέτο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο, φυσαρμόνικα), Γιώργος Καλτσούνης (τρομπέτα), Μιχάλης Μιχαηλίδης (τρομπόνι).

Τραγουδούν οι: Σταύρος Σκουρτόπουλος, Περικλής Μαλακατές, Θοδωρής Καρέλλας, Γιώργος Γεωργακάκης.

Χορωδία: Νέστορας Μπέσιος, Δημήτρης Ζήσης, Γιώργος Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Γιαλούρης, Τάσος Τσάκος, Κωνσταντίνος Καλογερής, Κυριακή Βαβουγιού, Χριστιάνα Κιόσια, Κατερίνα Καραμπίλα, Μίνα Ψυχιά, Αννα Ευθυμίου.

Διεύθυνση χορωδίας: Αμέρισσα Φτούλη

Ηχοληψία: Δημήτρης Ανδρονιάδης

Μίξεις - Mastering: Γιώργος Θεοφάνους («KollektivA»)

Ολες οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Το cd διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ