Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μαχητική απάντηση από τους φοιτητές των ΣΕΦΑΑ

Από τις κινητοποιήσεις φοιτητών ΣΕΦΑΑ κατά του νέου σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό
Από τις κινητοποιήσεις φοιτητών ΣΕΦΑΑ κατά του νέου σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό από διδακτικό προσωπικό και φοιτητές των ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ). Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, υπό τον τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - προπονητές και εκπαιδευτές - ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμα των απόφοιτων ΣΕΦΑΑ να εργαστούν ως γυμναστές - προπονητές, καθώς εξισώνει το πτυχίο Φυσικής Αγωγής με τη σεμιναριακού τύπου εκπαίδευση, όπως των σχολών της ΓΓΑ (που προβλέπεται να δημιουργηθούν) ή οποιουδήποτε άλλου ιδιωτικού φορέα (π.χ. ιδιωτικών ΙΕΚ κ.λπ.), κάτι που συν τοις άλλοις εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των αθλούμενων.

Οι μαχητικές κινητοποιήσεις έναντι στο σχέδιο νόμου από διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές των ΣΕΦΑΑ συνεχίστηκαν και χτες, με πορεία στη Λ. Βουλιαγμένης, στο ύψος της έδρας των ΣΕΦΑΑ Αθηνών, και ενημέρωση του λαού της Δάφνης σχετικά με τις νέες εξελίξεις. Για μία ακόμη φορά στάλθηκε το μήνυμα ότι η συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση των ΣΕΦΑΑ δεν θα περάσει.

Οπως λένε οι φοιτητές μέσω της συντονιστικής τους επιτροπής, αίτημά τους είναι η άμεση και καθολική απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση σε διατάξεις ή επιμέρους άρθρα τούς βρίσκει αντίθετους. Προανήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μέσω του συλλογικού αγώνα είναι δυνατή η απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων, οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες μάχες που έχουν μπροστά τους: Αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν πορεία από την έδρα των ΣΕΦΑΑ Αθηνών προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας. Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση φοιτητών ΣΕΦΑΑ στο υπουργείο Παιδείας, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής. Επίσης, την Κυριακή 16 Δεκέμβρη θα διοργανωθεί «run event», με αφετηρία τη ΣΕΦΑΑ στη Δάφνη και τερματισμό στην πλατεία Συντάγματος.

«Επικίνδυνο και μη αποδεκτό το νομοσχέδιο»

Επικίνδυνο, απαράδεκτο και μη αποδεκτό από την πανεπιστημιακή κοινότητα χαρακτήρισε το νέο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό ο Αγγελος Μπάγιος, πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων ΣΕΦΑΑ, μιλώντας στη χτεσινή εκπομπή του ρ/σ Sport Fm 94,6 «Μπαμ και κάτω». Οπως επισήμανε, το νομοσχέδιο έρχεται να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των ΣΕΦΑΑ και ετοιμάζεται να προσθέσει νέους άνεργους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής στον μεγάλο αριθμό που ήδη υπάρχει. Καταρρίπτοντας το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο «κοιτάζει το μέλλον», τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο όταν εξισώνεται η τετραετής πανεπιστημιακή εκπαίδευση - που περιλαμβάνει μαθήματα Ψυχολογίας, Παιδοψυχολογίας, Αθλητικής Παιδείας, Ειδίκευσης - με την αντίστοιχη κάποιων σεμιναρίων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Χαρακτήρισε, τέλος, σπουδαίο βήμα τις κινητοποιήσεις και ότι «ξυπνάνε τα ΣΕΦΑΑ μετά από συνδικαλιστικό λήθαργο από το 1984».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο σπουδαστής των ΣΕΦΑΑ Κώστας Τσάκαλος τόνισε πως το νομοσχέδιο έρχεται ουσιαστικά να βάλει «σφραγίδα ισοπέδωσης» στα εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Μέλημα του νομοσχεδίου, συνέχισε, δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα στο χώρο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αλλά να ρυθμίσει με καλύτερο τρόπο τη λειτουργία της αγοράς στον αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ