Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει το χαράτσι στους ερασιτεχνικούς συλλόγους

Τον δήμο Αθηναίων που επιβάλλει νέο χαράτσι στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν χώρους δημοτικών σχολείων, έπειτα από εισήγηση της αντιδημάρχου Μ. Ηλιοπούλου, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 6ης Δεκέμβρη 2018, ψηφίστηκε η αλλαγή του ποσού που πληρώνουν οι αθλητικοί σύλλογοι για τη χρήση σχολείων, με αιτιολογία τη συμμετοχή τους στα έξοδα φωτισμού, νερού και θέρμανσης.

Για τη χρήση δημοτικών σχολείων η τιμολόγηση αλλάζει από 200 ευρώ το χρόνο σε 2,5 ευρώ την ώρα. Πρόκειται για αύξηση μεγαλύτερη από 500%, αφού ένας αθλητικός σύλλογος που χρησιμοποιεί το ανοιχτό γήπεδο ενός δημοτικού σχολείου 10 ώρες τη βδομάδα θα πρέπει τώρα να πληρώσει πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο.

Για τη χρήση Γυμνασίων και Λυκείων από αθλητικούς συλλόγους το αντίστοιχο ποσό μειώνεται ελάχιστα, από 3 ευρώ σε 2,5 ευρώ την ώρα.

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών και των ερασιτεχνικών ομάδων της Αθήνας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας καταγγέλλει την αντι-αθλητική πολιτική της δημοτικής αρχής, που επιμένει να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων οι αθλητικοί σύλλογοι, με χρήματα των γονέων, τη στιγμή που πέρυσι 760.000 ευρώ από την κρατική επιχορήγηση προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου της Αθήνας έμειναν αναξιοποίητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ