Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδίκη του «μεγάλου αδελφού»

Τη ριζική τους αντίθεση στην προβολή του «Μεγάλου Αδελφού» εκφράζουν δεκάδες φορείς της Θάσου, καλώντας όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού, τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να ξεσηκωθεί ενάντια σε αυτούς που δε σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το σεβασμό στον ιδιωτικό βίο στο όνομα της τηλεθέασης και του κέρδους.

«Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι το αποκορύφωμα της «τρέχουσας υποκουλτούρας, το πιο κανιβαλικό θέαμα και αποτελεί τον πιο κραυγαλέο τρόπο προώθησης της ανθρώπινης υποδούλωσης και καταρράκωσης κάθε ηθικής τάξης που έχει ως σύνηθες κίνητρο την αχαλίνωτη κερδοσκοπία. Ο «Μεγάλος Αδελφός» δημιουργεί τον πειρασμό να παρακολουθούν ανούσιες σκηνές καθημερινότητας, «συχνά απρεπείς και εντελώς ιδιωτικές, να γίνονται ηδονοβλεψίες και να εθίζονται στην αρχή ότι μπρος στο χρήμα κάθε έννοια ντροπής και αξιοπρέπειας μπορεί να παραμερίζονται», τονίζεται στο κείμενο των φορέων.

Υπογράφουν μεταξύ άλλων σωματεία, συνεταιρισμοί, σύλλογοι γονέων, δημοτικοί σύμβουλοι, επαγγελματικές ενώσεις, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου του νησιού κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ