Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Η αναβάθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ

Μισή εκατοντάδα «εκσυγχρονιστών» ήδη κατέλαβε τις υπουργικές πολυθρόνες (και φυσικά τις μερσεντές) και ανέλαβαν το «θεάρεστο» έργο τους. Να εφαρμόσουν δηλαδή κατά γράμμα τις επιταγές των Βρυξελλών και παράλληλα να μας πείσουν ότι αυτά που πράττουν είναι για το «καλό μας». Αν κάτι έπρεπε να ειπωθεί για τον ανασχηματισμό - καρικατούρα είναι η λαϊκή παροιμία «τι λάχανα τι μπρόκολα». Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση προέρχονται από το πουθενά με προσόντα που δύσκολα θα τους εξασφάλιζαν μια θέση στην αγορά εργασίας. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με το ληστρικό εκλογικό νόμο και το υπάρχον σύστημα που φέρνει στη Βουλή παρόμοιους αστέρες. Εμείς θα επισημάνουμε μια νέα παρουσία στο πολύπαθο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυτήν του κ. Τσακλίδη που πριν καιρό είχε γρονθοκοπήσει το διαιτητή Καζναφέρη, γιατί πίστευε ότι αδικούσε την ομάδα του σε κάποιο αγώνα της Καβάλας. Μάλιστα, δήλωσε γεμάτος υπερηφάνεια στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η ασυλία του έδωσε το δικαίωμα αυτό. Δε θα μιλήσουμε για το πραγματικό πρόσωπο των εκσυγχρονιστών, αλλά για την κατάντια τους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Αναβάθμιση βομβών

Από τις έξυπνες βόμβες που ισοπεδώνουν σχολεία, αποθήκες τροφίμων, νοσοκομεία, τζαμιά και σπίτια οι Αμερικάνοι έκαναν ένα ποιοτικό άλμα τις τελευταίες μέρες. Τις βόμβες διασποράς, που μπορούν σε μεγάλη ακτίνα όταν σκάσουν να κόψουν κεφάλια. Την ίδια στιγμή οι εκσυγχρονιστές της χώρας, με κάποια παπαγαλάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία, που γνωρίζουν την εξοργιστική φιλοξενία των τραπεζιών και των παραθύρων των τηλεοπτικών καναλιών, δηλώνουν με σκηνοθετική αφέλεια ότι οι Αμερικάνοι δεν είχαν άλλο τρόπο να απαντήσουν. Για τη σφαγή που γίνεται κουβέντα. Τι να πουν άλλωστε;

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Περιβαλλοντική Πολιτική - Θεωρία και Πράξη

Οποτε υπάρχει κάτι ενδιαφέρον από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η στήλη το παρουσιάζει με χαρά κι ο λόγος είναι απλός. Τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πραγματική ανάσα, μέσα στο συνειδητά απαξιωμένο από την εξουσία εκπαιδευτικό σύστημα. Η ΠΕ εξακολουθεί να υπάρχει γιατί στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των δασκάλων και την ελεύθερη συμμετοχή των μαθητών. Είναι χώρος που συχνά παράγει «διαμάντια» παρά τις τρικλοποδιές που δέχεται από το ΥΠΕΠΘ και τους εγκάθετούς του. Αλλά ας μιλήσουμε για το βιβλίο που έχουν συγγράψει ο εκπαιδευτικός Δ.Καλαϊτζίδης κι ο πανεπιστημιακός Κ.Ουζούνης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ξάνθης Σπανίδη. Είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη δουλιά για την ΠΕ που, εκτός από τα θεωρητικά εφόδια παράσχει και πρακτική βοήθεια στους ενασχολούμενους μ' αυτήν. Μαζί με τα βιβλία της Ε. Φλογαΐτη, της Β. Παπαδημητρίου, του Ν. Ράπτη και του Α. Γεωργόπουλου αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για όποιον θέλει να συμβάλει στον τομέα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ