Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώνουν τα επιτόκια

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοκογλυφίας κινούνται και οι μειώσεις επιτοκίων που ανακοίνωσαν χτες οι τράπεζες ASPIS και CITIBANK

Σε μείωση των επιτοκίων που κινούνται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοκογλυφίας σε βάρος των οικονομικών αδύνατων προχωρούν από σήμερα και οι τράπεζες Aspis Bank και Citibank, ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων εμπορικών τραπεζών που ανακοίνωσαν μέχρι σήμερα μειώσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Aspis Bank μειώνει από σήμερα μεταξύ άλλων κατά:

  • μισή (0,5) μονάδα τα επιτόκια καταθέσεων ταμιευτηρίου (από 7,5% σε 7%).
  • 0,75 ποσοστιαίες μονάδες το κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων και διαμορφώνεται στο 11,75% συμπεριλαμβανομένης της προσαύξησης του Ν. 178/75. Αντίστοιχα μειώνονται τα επιτόκια για δάνεια επισκευών - ανακατασκευών.

Τα επιτόκια στις υπόλοιπες κατηγορίες δανείων διαμορφώνονται ως εξής: α)επαγγελματικής στέγης με σταθερό αρχικό επιτόκιο για τα 3 πρώτα χρόνια, 8,75% (μείωση κατά μισή μονάδα). β)χρηματοδότησης παγίων επιχειρήσεων (κυμαινόμενο) 11,25% (μείωση κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες). γ) στην καταναλωτική πίστη, το επιτόκιο των προσωπικών δανείων μειώνεται κατά μία μονάδα (στο 17%), στο ανοιχτό δάνειο της Aspis Bank μειώνεται κατά μία μονάδα (στο 17,5%) και στις πιστωτικές κάρτες Aspis Visa το επιτόκιο μειώνεται κατά 1,5 μονάδα (στο 19,5%).

Επίσης, η Citibank ανακοίνωσε ότι μειώνει από σήμερα κατά μισή μονάδα το βασικό επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου (διαμορφώνεται πλέον σε 7%) και κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τα επιτόκια βραχυπρόθεσμων δανείων (κεφαλαίου κίνησης), ελευθέρων διαθεσίμων και επαγγελματικής πίστης, ενώ διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων με προσημείωση (κυμαίνονται από 8,5% - 13%), χωρίς προσημείωση (κινούνται στο 15,5% - 16%) και στα προσωπικά δάνεια (19,75%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ