Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΡΤΑΣ
Διεκδικούν αγωνιστικά την επιβίωσή τους

Συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο της  πόλης, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν αύριο οι αγρότες του νομού Αρτας, με πρωτοβουλία της ΟμοσπονδίαςΑγροτικώνΣυλλόγων (ΟΑΣ) και των φορέων του νομού. Η ΟΑΣ Αρτας καλεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του και να συμμετάσχει μαζικά, ενωτικά, δυναμικά, στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 10τοπρωίστηνπλατείαΚιλκίς.

«Υπάρχουν τα περιθώρια και οι δυνατότητες ν' αλλάξει η σημερινή τραγική κατάσταση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στελέχη της ΟΑΣ περιοδεύουν στα χωριά του νομού, πραγματοποιώντας ενημερωτικές συσκέψεις και συζητήσεις και καλώντας όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση, διεκδικώντας αγωνιστικά την επιβίωσή τους.

Για τους αγρότες της Αρτας ο αγώνας είναι μονόδρομος, καθώς η υπομονή και η αντοχή τους έχουν πλέον «στερέψει». Οι εσπεριδοκαλλιεργητές βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, βλέποντας την παραγωγή τους να μένει απούλητη και να σαπίζει στα χωράφια. Οπως χαρακτηριστικά λένε: «Παλιά η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της ισχυρίζονταν ότι οι αγρότες κλείνανε τους δρόμους και γι' αυτό δεν έφευγε το πορτοκάλι. Τώρα όμως που οι δρόμοι είναι ανοιχτοί κλείσανε οι αγορές». Την ίδια δραματική κατάσταση βιώνουν και οι υπόλοιποι αγρότες του νομού καθώς, όπως τονίζει η ΟΑΣ στο κάλεσμά της: «Η ελαιοκαλλιέργεια, με τις απαράδεκτες τιμές και την ασυδοσία των εμπόρων - μεσαζόντων "σβήνει". Τα χρέη στην ΑΤΕ με την τοκογλυφική πολιτική μάς οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή. Οι ανεξέλεγκτες και ύποπτης προέλευσης εισαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών προϊόντων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για καλύτερες μέρες. Η ασυδοσία των εμπόρων και μεσαζόντων σε όλα τα προϊόντα ξεπέρασε κάθε όριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ