Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία για το δικαίωμα στο συνδικαλισμό

Αποχή από την εργασία κήρυξαν χτες οι 80 εργαζόμενοι της επιχείρησης εμπορίας πλακιδίων «Χατζηγεωργίου», στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης ενώ θα συνεχίσουν την απεργία τους και την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Η απεργία κηρύχτηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας των εργαζόμενων για την παράνομη απόλυση τριών από τα ιδρυτικά μέλη τού υπό ίδρυση εργοστασιακού σωματείου.

Οι εργαζόμενοι με την απεργία τους, που την καλύπτει το ΕΚΘ, απαιτούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους και την αναγνώριση του σωματείου τους. Παρέμβαση στο χώρο του εργοστασίου έκανε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που μίλησε στους αγανακτισμένους εργαζόμενους εκφράζοντας συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Η αντιπροσωπεία του ΕΚΘ επιδίωξε συνάντηση με τη διοίκηση, που δέχτηκε να συζητήσει με το Εργατικό Κέντρο, όχι όμως και με εκπροσώπους του σωματείου. Μετά από αυτή την άρνηση οι εκπρόσωποι του ΕΚΘ αποχώρησαν από τις συνομιλίες. Η αντιπροσωπεία του ΕΚΘ έκανε επίσης παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην Επιθεώρηση που ακολούθησε διαπιστώθηκαν σοβαρές παρανομίες της επιχείρησης, όπως απασχόληση χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων (κλαρκ), χωρίς τις σχετικές άδειες κ.ά.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και την κατοχύρωση του δικαιώματός τους στη συνδικαλιστική δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ