Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Εργοδοτική παρέμβαση στη δράση του σωματείου

Ευθεία παρέμβαση στη δράση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων επιδιώκει η εταιρία «Ν. Ασημακόπουλος», όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου, καθώς με εξώδικο που απέστειλε η εταιρία πριν μια βδομάδα ζητά ούτε λίγο, ούτε πολύ από το σωματείο να «καρφώσει» τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες των μελών του!

Οπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει το σωματείο στην ανακοίνωσή του «μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εξαναγκασμού σε παραίτηση του συναδέλφου Π. Τσεσμετζή (ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης του σωματείου μας), η εταιρία Ν. Ασημακόπουλος ΑΒΕΕ, με εξώδικο που απέστειλε στο σωματείο, αποσκοπεί στην τρομοκράτηση όχι μόνο του συναδέλφου, αλλά και όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση και απαιτεί από το σωματείο να "καρφώσει" τις δραστηριότητες του σωματείου»! Χαρακτηριστικό της θρασύτητας της εταιρίας είναι ότι με αίτημά της ζητά από το σωματείο εντός πέντε ημερών να της αναφέρει ποιο ακριβώς ήταν το συνδικαλιστικό του χρέος (!) τη μέρα της απουσίας του συνδικαλιστή από τη δουλιά, αν είναι πράγματι μέλος του ΔΣ, πότε εξελέγη, πόσο διαρκεί η θητεία του κλπ. Επιπλέον αναφέρει: «Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι κατά την πρόσληψη του ανωτέρω υπαλλήλου από την εταιρεία μας που έγινε στις 21-1-2001, δε μας ανακοίνωσε ως όφειλε ότι είναι μέλος συνδικαλιστικής οργανώσεως»! Γεγονός που αποκαλύπτει την ουσία της εξώδικης δήλωσης και δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η επιχείρηση προτιμά εργαζόμενους που δεν ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και έτσι δε θα της δημιουργούν «προβλήματα»...

Απειλεί δε ότι «επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας τόσο κατά του κ. Τσεσμετζή ατομικά όσο και κατά κάθε άλλου που του παρέχει υποστήριξη στην προσπάθεια διασυρμού του ονόματος της εταιρείας μας»!

Το σωματείο τονίζει πως «φαίνεται ότι είναι αδύνατον να αποδεχτούν τη στάση του συναδέλφου με τη συμμετοχή του στις πανεργατικές, πανελλαδικές απεργίες για το ασφαλιστικό, όπως και την άρνησή του να αποδεχτεί την απαίτηση της εταιρίας να βρίσκεται οποιαδήποτε στιγμή οπουδήποτε του δώσει εντολή».

Καλεί δε όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλιάς, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλιά, να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο και να αποκρούσουν την τρομοκρατία από όποιον κι αν προέρχεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ