Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στην αναμονή για το οικογενειακό επίδομα

Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί για το οικογενειακό επίδομα και η ΑΔΕΔΥ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της, οδεύει στο συνέδριο χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις

Με πολλές εκκρεμότητες πηγαίνει η ΑΔΕΔΥ στο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της, το οποίο θα αρχίσει στις 20 του Νοέμβρη. Κύριο χαρακτηριστικό της παραμένει η γραμμή του συμβιβασμού και η αγωνιστική αδράνεια του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησής της, η οποία θέλησε να διαμορφώσει το «αγωνιστικό» προφίλ της με περιορισμένης έκτασης κινητοποιήσεις πριν μερικούς μήνες και, το σοβαρότερο, χωρίς συνέχεια.

Οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση και οι συνακόλουθες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, οι ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που οδεύουν προς πλήρη «μεταρρύθμιση», είναι μόνο μερικά από τα ανοιχτά μέτωπα. Απέναντι σε αυτά και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του νέου υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Κ. Σκανδαλίδη, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, η πλειοψηφία δηλώνει απερίφραστα τη θέλησή της να εμπλακεί σε έναν διαρκή «κοινωνικό διάλογο»!!!

Χαρακτηριστική είναι και η στάση της απέναντι στο «καυτό» θέμα του οικογενειακού επιδόματος, όπου, παρά την ύπαρξη θετικής απόφασης από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της χώρας, η ΑΔΕΔΥ αδυνατεί να επιβάλει στην κυβέρνηση την άμεση έναρξη καταβολής του, και μάλιστα με τρόπο που να εξυπηρετεί ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Στο χρονικό διάστημα που πέρασε, πριν και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πίεζαν για ουσιαστικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων και για το οικογενειακό επίδομα, θέτοντας τις εξής προϋποθέσεις για την καταβολή του: Την έντοκη, αναδρομική καταβολή του από τότε που διακόπηκε. Την άμεση έναρξη της καταβολής του και τη σημαντική βελτίωσή του.

Ωστόσο, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, μετά από τις πρώτες «σκληρές» διατυπώσεις για τη μη χορήγησή του από την κυβέρνηση, άρχισε να αποδέχεται τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι το επίδομα δε θα αργήσει να δοθεί και ότι εξετάζεται ο τρόπος χορήγησής του. Επιπρόσθετα, δέχεται να διαπραγματευτεί την επιστροφή των αναδρομικών με τη μέθοδο των ομολόγων, ή άλλες μακρόχρονες διαδικασίες και εμφανίζεται διαλλακτική σε σχέση με το ύψος του από εδώ και μπρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ