Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φερέφωνο των τραπεζιτών

Σε ρόλο κολαούζου και φερέφωνου της χρηματιστικής ολιγαρχίας, η κυβέρνηση Σημίτη μόνο θετικά βλέπει στη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, ενώ στηρίζει με πάθος το εγχείρημα, φτάνοντας στο σημείο να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα απολύσεων(!), καθώς και ότι δε δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις(!).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας ισχυρίστηκε ότι «η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την ALPHA BANK είναι ένα ιστορικό γεγονός για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με πολυσήμαντες θετικές επιπτώσεις! Και θα έχει σίγουρα θετικές επιπτώσεις, τόσο στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα στην ΕΕ, όσο και για την εξυπηρέτηση των πολιτών». Μάλιστα, επικαλούμενος τη στάση επιχειρηματικών φορέων (διάβαζε ΣΕΒ) και εργαζομένων στις τράπεζες (ΟΤΟΕ), υποστήριξε ότι αυτή «εκφράζει και μια θετική στάση της ελληνικής κοινωνίας προς αυτό το εγχείρημα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε πως «η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι δε δημιουργούνται μονοπωλιακές καταστάσεις». Και αυτό παρά τα στοιχεία που ο ίδιος παρέθεσε, ότι δηλαδή ότι η νέα τράπεζα θα έχει περίπου το 41% του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών, περίπου το 36% των χορηγήσεων και το 45% των καταθέσεων(!). «Σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζεται η είσοδος στην αγορά και άλλων επιχειρήσεων, άρα δε δημιουργείται μονοπωλιακή κατάσταση», αποφάνθηκε(!). Τέλος, επανέλαβε ότι «δε θα υπάρχουν προβλήματα απολύσεων. Και αυτό διαβεβαιώνεται με τέτοιο κατηγορηματικό τρόπο από την κυβέρνησή μας»(!). (Την ίδια στιγμή, η αγορά βοά ότι «περισσεύουν» τουλάχιστον 3.500 εργαζόμενοι)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ