Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τιμητική διάκριση για τον Τάσο Ψαρρά

Τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά τίμησε μεταξύ άλλων η Ακαδημία Αθηνών στα φετινά βραβεία που απένειμε στην κατηγορία των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, στην πανηγυρική συνεδρία της στις 21 Δεκέμβρη.

Το τιμητικό βραβείο στον σκηνοθέτη απονεμήθηκε για την επί πολλά χρόνια σκηνοθεσία και παραγωγή, για την ΕΡΤ, της αξιόλογης σειράς ντοκιμαντέρ «Εποχές και Συγγραφείς», που παρουσιάζει σημαντικούς Ελληνες συγγραφείς και τη σχέση με την εποχή τους. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εποχές και συγγραφείς» προβαλλόταν από το 2002 στην κρατική τηλεόραση. Κάθε επεισόδιό της βιογραφεί έναν σημαντικό Ελληνα συγγραφέα, προσπαθώντας να αποτυπώσει τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε το έργο του. Σολωμός, Παλαμάς, Καρυωτάκης, Βάρναλης, Ρίτσος, Καζαντζάκης, Λαπαθιώτης, Πικρός, Αξιώτη, Αλεξίου, Τερζάκης, Καραγάτσης και πολλοί άλλοι είναι οι λογοτέχνες στους οποίους αφιερώθηκαν τα πάνω από 80 επεισόδια της σειράς. Το επεισόδιο με τίτλο «Η παγκοσμιότητα του Κωνσταντίνου Καβάφη» επελέγη να προβληθεί από την Ελληνική Επιτροπή της UNESCO στις εκδηλώσεις για το Επετειακό Ετος Καβάφη το 2013.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του συγχαίρει τον σκηνοθέτη Τ. Ψαρρά για τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών. «Το ΚΚΕ συγχαίρει τον σπουδαίο σκηνοθέτη του ελληνικού κινηματογράφου Τάσο Ψαρρά, για τη δίκαιη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών και του εύχεται δημιουργική και καρποφόρα νέα χρονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ