Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις από τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ

Από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Με σειρά παρεμβάσεων σε Μεσσήνη, Καλαμάτα και Τριφυλία, την Τρίτη 18/12, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας απαίτησε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό.

Στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διευθυντή, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις και απαιτώντας νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που να καλύπτει τις ανάγκες σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό. Στην Καλαμάτα έγινε αντίστοιχη παρέμβαση στο γραφείο του προέδρου, όπου οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την καθυστέρηση της ψήφισης του νέου Οργανισμού και απαίτησαν στη σύνταξή του να συμπεριληφθούν όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων που δουλεύουν, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και εκφράζοντας την εναντίωσή τους στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο και στις συμβάσεις με ημερομηνία λήξης. Στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έκτακτη συνέλευση, με αφορμή το φημολογούμενο κλείσιμό της, διαμορφώνοντας ψήφισμα με μια σειρά από αιτήματα, την υιοθέτηση του οποίου θα ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ετοιμάζονται... να τα ψάλλουν

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας κοινοποίησε πρόσκληση για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή 28/12 χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της πρόσκλησης η τροποποίηση και ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, όπως είχε υποσχεθεί παρουσία των εργαζομένων στην κινητοποίηση της Τρίτης.

«Και ανήμερα την Πρωτοχρονιά να κάνει συμβούλιο, θα μας βρει μπροστά του», τονίζει το Σωματείο και ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέψει οι εργαζόμενοι να παραμένουν όμηροι και να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ανασφάλεια. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτεί να τεθεί στη συνεδρίαση η πρότασή του για νέο Οργανισμό που να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες του προσωπικού που εργάζεται σήμερα.

Σωματείο και εργαζόμενοι έχουν μάλιστα ετοιμάσει τα δικά τους «κάλαντα» για να τα ψάλλουν στις διοικήσεις, τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια. «Δώστε μας μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία / Γι' αυτό παλεύει η εργατιά, για νέα κοινωνία», απαιτούν οι εργαζόμενοι και ζητούν από τις διοικήσεις και τους δήμους να πάρουν αποφάσεις, να μην τους κοροϊδεύουν «με δήθεν και προφάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ