Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Καταγγελία για εργοδότες που δεν κατέβαλαν το Δώρο Χριστουγέννων

Τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε μια σειρά επιχειρήσεις καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (ΕΚΛ).

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι βιομηχανική επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Λαμίας που «οφείλει στους εργαζόμενους τους δεδουλευμένους μισθούς του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2018 αλλά και προηγούμενων ετών, δεν κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους (...) Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε δουλεμπορικούς εργολάβους στην ίδια επιχείρηση, οι οποίοι και αυτοί δεν πήραν από τους εργοδότες τους το αντίστοιχο Δώρο Χριστουγέννων».

Καταγγέλλει επίσης ότι «άλλοι εργοδότες βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν ψευδώς ότι πήραν τα χρήματα και άλλοι "πατσίζουν" το Δώρο με χρωστούμενους μισθούς ή με παράνομες υπερωρίες».

Το ΕΚΛ αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που θρέφει την εργοδοτική ασυδοσία πάνω στο έδαφος του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και εμπλουτίζει.

Η υπεράσπιση του Δώρου Χριστουγέννων είναι ζήτημα πρώτης γραμμής, σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει ότι «θα υποβάλει καταγγελίες στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία υποχρεούται να υποβάλει μήνυση στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητήσει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας προς τους εργοδότες που δεν έχουν καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων».

Το ΕΚΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων να έρθουν άμεσα σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο στα γραφεία του (πλατεία Διάκου 1ος όροφος, γραφείο 7) ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 698.61.08.669.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Δώρο Χριστουγέννων

Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει στους εργαζόμενους όλης της χώρας το ΠΑΜΕ, για την καταγγελία οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζουν σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, που θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τις 21/12.

«Καθώς τα φαινόμενα απληρωσιάς γενικεύονται και ειδικά την περίοδο των εορτών οξύνονται, κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει τη μη καταβολή του επιδόματός του (Δώρου) και να χάσει τα λεφτά του», τονίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ