Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Φοροκυνηγητό ενάντια στα εργατικά - λαϊκά στρώματα

Τον φορομπηχτικό, αντιλαϊκό προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής Λαρισαίων (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.), όπως και το Τεχνικό Πρόγραμμα, που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην τοποθέτησή του, ο Πέτρος Κρίκης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται κατά 70% στην τοπική φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, αφού οι Λαρισαίοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 60 εκατ. ευρώ από κάθε είδους φόρους, τέλη και χρέη, όπως και για έργα, ενώ η κρατική επιδότηση (ΚΑΠ), μετά από 8 χρόνια μειώσεων κατά 60%, παραμένει καθηλωμένη.

Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή, φανερώνοντας την ταξική επιλογή της, από τη μια συνεχίζει το φοροκυνηγητό σε βάρος των μικροοφειλετών που χρωστούν από 293 ευρώ - σφίγγει συνεχώς τον κλοιό σε βάρος τους, με δεσμεύσεις ενημεροτήτων, αφαιρέσεις υδρομέτρων κ.τ.λ. - και, από την άλλη, αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες που αποτελούν το 5% του συνόλου των οφειλετών, αλλά οφείλουν το 75% των χρεών (20 εκατ. ευρώ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μείωση 20% στα χρέη μεγαλοξενοδόχων, από τους οποίους προβλέπει να εισπράξει ...22.000 ευρώ!! Αντίθετα, η μείωση του 5% στα δημοτικά τέλη των κατοικιών, την οποία διαφημίζει, είναι επί της ουσίας αύξηση, καθώς εισπράττει κάθε χρόνο 4 εκατ. ευρώ «ματωμένο πλεόνασμα» από τα τέλη καθαριότητας και συνολικά 12 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Επισημαίνοντας πως η ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο και την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «έχει να κάνει μόνο για τη διαχείριση και τις καρέκλες», καθώς «όλη η "γαλαζοπράσινης" απόχρωσης αντιπολίτευση συμφωνεί με την κυρίαρχη πολιτική που ακολουθεί και η παρούσα δημοτική αρχή», τόνισε: «Το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θα είναι τι δημάρχους και δημοτικές αρχές θέλουμε. Θέλουμε δημάρχους υπηρέτες των κυβερνήσεων, των εργολάβων, των ΜΚΟ και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών ή δημάρχους αγωνιστές υπηρέτες των λαϊκών συμφερόντων; Θέλουμε δημάρχους που βάζουνε στο περιθώριο το λαό και αποφασίζουν στους διαδρόμους των υπουργείων ή εκείνους που πάλεψαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στην πόλη για τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών;».

Ο Πέτρος Κρίκης κατέληξε λέγοντας: «Αντί ο λαός να ψάχνει τις διαφορές μεταξύ σας (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ κ.ά.), είναι η ώρα να κάνει τη διαφορά και να εμπιστευτεί σήμερα το ΚΚΕ με αποφασιστικότητα και να το ενισχύσει παντού, όπως και στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Γιατί αποτελεί εγγύηση για δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στη δράση των μονοπωλίων και στο σύστημά τους και όχι απλά και μόνο στους διαχειριστές του αστικού κράτους, για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ