Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαγωγή επιχειρηματία στον Πειραιά

Συναγερμός σήμανε χτες το πρωί στην αστυνομία για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία του Πειραιά έξω από το σπίτι του, επί της οδού Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή. Τέσσερις άγνωστοι, ντυμένοι στα μαύρα για να μοιάζουν με αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων (μάρτυρες αναφέρουν ότι έφεραν στα μπουφάν τους λογότυπο της ΕΚΑΜ), επιβίβασαν με τη βία σε τζιπ γνωστό επιχειρηματία του Πειραιά στο χώρο των εισαγωγών ποτών και καπνικών προϊόντων, τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία και ανέφεραν πως είδαν τους άγνωστους άντρες να επιβιβάζουν με τη βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και να διαφεύγουν με ταχύτητα. Στο σπίτι του επιχειρηματία έχει μεταβεί κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά του, για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί. Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε επικοινωνήσει κανείς με την οικογένεια για την απαίτηση λύτρων, και έτσι δεν γνωρίζουν ακόμα οι αρχές αν έχουν να κάνουν με περίπτωση απαγωγής για λύτρα, αρπαγής με πρόθεση την τέλεση κάποιας άλλης εγκληματικής ενέργειας ή για κάποια προσωπική ή οικονομική διαφορά του θύματος.

Από την αστυνομία έχουν ληφθεί υλικά κλειστών κυκλωμάτων από διπλανές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τις κινήσεις των δραστών και την κατεύθυνση διαφυγής τους.

Σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στην εισαγωγή προϊόντων και τον εφοδιασμό πρεσβειών και πλοίων, έχει υπάρξει παλιότερα συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ. το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό τη Μ. Βρετανία. Ακόμα, ήταν κάτοχος τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ