Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηξη μηχανισμού έξω από εκκλησία με δύο ελαφρά τραυματίες

INTIME NEWS

Εκρηξη σημειώθηκε χτες το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου που εντόπισε το κουτί. Το μεταλλικό κουτί που περιλάμβανε τον μηχανισμό εντοπίστηκε στις 7 το πρωί από τον νεωκόρο στην είσοδο της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, επιχείρησε να ανοίξει το κουτί και όταν είδε τι περιείχε, ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό. Ο ένας αστυνομικός, από το τμήμα Εξαρχείων, επιχείρησε μαζί με τον νεωκόρο να μετακινήσουν το κουτί, το οποίο εξερράγη στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού. Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο ο 35χρονος αστυνομικός, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ελαφρά στο πρόσωπο τραυματίστηκε και ο νεωκόρος, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, πυρίτιδα χαμηλής ταχύτητας (πιθανώς από κροτίδες), ρολόι και καλώδια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνθρωποι που βρήκαν και μετέφεραν το κουτί ήταν άπειροι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, διότι ο μηχανισμός ήταν εμπρηστικός και όχι εκρηκτικός, στην οποία περίπτωση θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Οι αρχές θεωρούν ότι οι δράστες, αν και άπειροι σε θέματα εκρηκτικών μηχανισμών, γνώριζαν την ισχύ, οπότε δεν θεώρησαν απαραίτητο να κάνουν το τηλεφώνημα.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε για τη βομβιστική επίθεση στον Αγ. Διονύσιο:

«Το ΚΚΕ ζητά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες, και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι "βούτυρο στο ψωμί" όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν το λαό και να επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ