Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Αγνωστα τα αίτια της συντριβής του κενυατικού «ΑΙΡΜΠΑΣ»

Πλήθος περίεργων παρακολοθεί απο την ακτή τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης

Associated Press

Πλήθος περίεργων παρακολοθεί απο την ακτή τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης
ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-

Τουλάχιστον 86 άτομα σκοτώθηκαν κατά την προχτεσινή συντριβή αεροσκάφους, τύπου «Αιρμπάς 130» των «Κενυατικών Αερογραμμών» στα ανοιχτά της πρωτεύουσας του Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν. Το μοιραίο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 179 άτομα, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του για το Λάγος της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με όσα είπε χτες στο πρακτορείο «Ρόιτερ», ο επικεφαλής των συνεργείων διάσωσης, στο λιμάνι του Αμπιτζάν εντοπίστηκαν τουλάχιστον 86 πτώματα. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων (πέραν των 10 που είχαν διασωθεί έως χτες απόγευμα) συμμετέχουν 12 πλοιάρια, ένα δεξαμενόπλοιο, αλλά και μία ομάδα περίπου 20 ατόμων από το προσωπικό γαλλικής στρατιωτικής βάσης στο Αμπιτζάν.

Ο τεχνικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας της Κένυας, Στιβ Κλαρκ, δήλωσε στο Ναϊρόμπι ότι « δεν είχε διαπιστωθεί κανένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα πριν το δυστύχημα» και πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης του είχε μεγάλη εμπειρία.

Στο αεροπλάνο, που είχε αναχωρήσει από το Ναϊρόμπι για το Αμπιτζάν, με ενδιάμεσο σταθμό το Λάγος - όπου τελικά δεν προσγειώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών - επέβαιναν συνολικά 179 άτομα, από τα οποία τα 11 ήταν μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τον Στιβ Κλαρκ, ένας μεγάλος αριθμός επιβατών ήταν από τη Νιγηρία. Από τα γραφεία της εταιρίας στο Ναϊρόμπι ανακοινώθηκε ότι στο «Αιρμπάς 130» ενδέχεται να επέβαιναν και 14 Ευρωπαίοι υπήκοοι. Ο Ρομπ Ουέστερνμαν, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διεθνών Πωλήσεων των Κενυατικών Αερογραμμών, δήλωσε στο πρακτορείο «Ρόιτερ» ότι στο αεροπλάνο μπορεί να υπήρχαν και Αμερικανοί, αλλά δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες.

Οι «Κενυατικές Αερογραμμές» ιδιωτικοποιήθηκαν το 1996 και σε ποσοστό 26% συμμετέχει στο κεφάλαιό τους η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM. Οπως υπογράμμισε ο Κλαρκ, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο δυστύχημα από την ίδρυση της εταιρίας το 1977.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ