Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις σε δημόσια νοσοκομεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Από τη μεριά της, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε προκλητικά ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται για... πολιτικές σκοπιμότητες!

«Η άθλια πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία, με το εξουθενωμένο και ελάχιστο προσωπικό, με χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας που βρίσκονται στο κατώφλι της απόλυσης, και το ανεκπλήρωτο δικαίωμα του λαού σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, είναι η αιτία των κινητοποιήσεων», ήταν η απάντηση του Σωματείου.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και στη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, από το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις - Υπηρεσίες - Καταστήματα και ΑΕ Αρκαδίας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τις τέσσερις εργαζόμενες τραπεζοκόμες που απολύονται στις 31/12/2018.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Βαγγέλης Γούργαρης, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη διάρκειά της, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, απαιτώντας την ανανέωση των συμβάσεων τουλάχιστον για ένα χρόνο για τις εργαζόμενες τραπεζοκόμες που απολύονται στις 31/12/2018, καθώς δεν ανανεώνονται οι ατομικές τους συμβάσεις. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις εργαζόμενες που πετιούνται στο δρόμο μέσα στις γιορτές έχουν ανάπηρο μέλος στην οικογένειά τους!

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, κάτω από την πίεση της παρέμβασης ο διοικητής του νοσοκομείου εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από την αρχική του αδιαλλαξία, λέγοντας πως θα εξετάσει το αίτημα που θέτουν οι εργαζόμενες, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Από την πλευρά των εργαζομένων διαμηνύθηκε ότι αν δεν επιλυθεί τις αμέσως επόμενες μέρες το αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων στις εργαζόμενες τραπεζοκόμες, τότε σήμερα Παρασκευή στις 12 μ. θα γίνει νέα κινητοποίηση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

  • Να σημειωθεί ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις υγειονομικών και άλλων φορέων, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χτες ότι μετά από αίτημά του προς το ΑΣΕΠ ανεστάλη προσωρινά η έκδοση της προκήρυξης για τις προσλήψεις το 2019, με βάση την οποία επιβεβαιώνονταν οι προωθούμενες απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα σε μέρα πανελλαδικής δράσης (2020-05-28 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από αύριο ενάντια σε υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση (2019-11-06 00:00:00.0)
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων (2019-07-31 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (2019-07-23 00:00:00.0)
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Υγείας (2017-12-20 00:00:00.0)
«Μπαλάκι» ανάμεσα σε εργολάβους, ανεργία και παράταση της ομηρίας (2017-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ