Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κάλεσμα σε μέρα πανελλαδικής δράσης

Να γίνει η Πέμπτη 4 Ιούνη μέρα πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία - Πρόνοια καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο τα σωματεία των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών μονάδων.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι με "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου) καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (...) Είναι καθημερινά αντιμέτωποι με την εργασιακή ανασφάλεια, με την "αβεβαιότητα" για το αύριο και με τον κίνδυνο της απόλυσης και της αντικατάστασής τους από άλλους συμβασιούχους, ή και, όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών», αναφέρει το Σωματείο. Τονίζει ότι πρόκειται για εργαζόμενους με πολύτιμη εμπειρία για τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και «τυχόν απόλυσή τους - εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους - θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο». Θυμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με νόμο το 2018, έβαλε πρόσθετα εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Χρυσής Αυγής απέρριψαν την πρόταση 130 ομοσπονδιών και σωματείων για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

«Αντίστοιχη είναι η στάση των παρατάξεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ», προσθέτει, αφού «υπονομεύουν συστηματικά το αίτημα για μονιμοποίηση, και σε κάθε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη περιορίζονται στο να ζητούν "προκήρυξη με ειδική μοριοδότηση". Πρόσφατη είναι και η εκλογική εγκύκλιος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που επιχειρεί να αποκλείσει όλους τους εργαζόμενους με "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις από το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ σε δεκάδες νοσοκομεία εξακολουθούν να αρνούνται την εγγραφή στα σωματεία των συναδέλφων με συμβάσεις», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με βάση τα παραπάνω, καλεί όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στη μέρα πανελλαδικής δράσης, διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου).
  • Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ