Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συντονίζουμε τη δράση μας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού

Καλεί σε σύσκεψη σωματεία και φορείς τη Δευτέρα 1η Ιούνη

Σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού καλεί σωματεία και φορείς το Συνδικάτο Οικοδόμων, τη Δευτέρα 1η Ιούνη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους, τις Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και τους μαζικούς φορείς που εδρεύουν στην Αθήνα, να πάρουν μέρος. Καλεί επίσης τα παραρτήματά του να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τη δράση μας, δυναμώνουμε τη φωνή και την πάλη μας, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού», τονίζει στο κάλεσμά του.

«Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού με τον δίμηνο αποκλεισμό δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας», υπογραμμίζει και αναδεικνύει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρει τα εξής:

«Οι υποτυπώδεις δομές όπως η ΤΟΜΥ Παγκρατίου εξυπηρετεί τέσσερις συνοικίες (Παγκράτι, Γούβα, Βύρωνας, Καισαριανή), ενώ η ΤΟΜΥ Νέου Κόσμου εξυπηρετεί και τμήμα της Νέας Σμύρνης. Στην ΤΟΜΥ Πετραλώνων υπάρχει πλέον ένας οικογενειακός γιατρός, ενώ η ΤΟΜΥ στα Θυμαράκια καλείται να καλύψει τις ανάγκες 90.000 κατοίκων!

Τα ανεπαρκέστατα δημοτικά ιατρεία του 6ου Διαμερίσματος καλούνται να καλύψουν πάνω από 130.000 κατοίκους, που δεν διαθέτουν καν παθολόγο ή ορθοπεδικό.

Στα Πατήσια έχει κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο, το οποίο συγχωνεύτηκε με το "Αγία Ολγα", ενώ η "Παμμακάριστος" μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Ολο το 5ο Διαμέρισμα καλείται να εξυπηρετηθεί από την υποστελεχωμένη ΤΟΜΥ (ΚΥΑΤ) στα Πατήσια.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και στα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στην Αθήνα, με χαρακτηριστική την κατάσταση στον "Ευαγγελισμό"».

Στο έδαφος αυτό, το Συνδικάτο τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

  • Την άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας και με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
  • Την κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές και μέσα που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ