Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ψέματα και συκοφαντίες για την υπονόμευση της πάλης

Την ίδια ώρα που τα συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενίσχυση της οργάνωσης και της πάλης των εργαζομένων του Τουρισμού - Επισιτισμού, οι ηγεσίες του εργατοπατερισμού επιβεβαιώνουν ότι πραγματική τους έγνοια είναι πώς θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων με αυτό το περιεχόμενο, αγώνων που βάζουν στο στόχαστρό τους την ίδια την πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους για να υπηρετήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Χαρακτηριστική ως προς τα παραπάνω είναι η κοινή δήλωση των προέδρων των Εργατικών Κέντρων σε Κρήτη και Ρόδο, την οποία συνυπογράφει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ)... χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα!

Αφού ξεμπερδεύουν γρήγορα - γρήγορα με μια σύντομη αναφορά στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου στα δύο νησιά, στα υπόλοιπα 3/4 της ανακοίνωσης περνούν στο ...κυρίως θέμα, στην επίθεση στις ταξικές δυνάμεις με συκοφαντίες και ψέματα, δύο μέρες πριν από τις σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για «διασπαστική προσπάθεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ», για δυνάμεις που «επενδύουν στη διάσπαση και τον διχασμό», ακόμα και για προσπάθειες να «χαλάσουν» τις συγκεντρώσεις. Η πραγματικότητα βέβαια που γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι του κλάδου, είναι ότι τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όχι μόνο έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις στα δύο νησιά, αλλά έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία τους, οργάνωσαν μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες πριν από αυτές και τώρα καλούν τα σωματεία να προχωρήσουν σε συνελεύσεις για να συζητήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

«Ολοι αυτοί, αντί (...) να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς ενάντια στο κεφάλαιο και την κυβέρνηση, αναλώνονται σε ανυπόστατες ψευδείς καταγγελίες και ωμό αντικομμουνισμό», απαντούν σε κοινή τους δήλωση οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης.

«Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων! Είναι αυτοί που δεν υπολογίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ταυτίζουν τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες με τα πρόσωπά τους! Είναι αυτοί που τις μέρες της καραντίνας κατέβασαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τα ρολά στα Εργατικά Κέντρα, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας!», υπενθυμίζουν. Τονίζουν ότι το λόγο τώρα έχουν οι εργαζόμενοι, η προσπάθεια για συσπείρωση στα σωματεία, η οργάνωση του αγώνα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για να μην πληρώσουν ξανά το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ