Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέτρα για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής

Τη λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλοντας παράλληλα την κοροϊδία με την εφαρμογή της δίχρονης «αλά καρτ».

Οπως αναφέρει, μετά τις εξαγγελίες και τη σχετική ΚΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μόλις σε 184 δήμους εφαρμόστηκε η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή τη φετινή χρονιά! Ετσι, χιλιάδες προνήπια έμειναν έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία καθώς δεν συμμετείχαν μεγάλοι δήμοι, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, κ.λπ., μέσα στους οποίους είναι και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στις συνθήκες αυτές και αντί να πάρει μέτρα (χρηματοδότηση για υποδομές και διορισμούς), η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους δήμους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε, εξαφανίζει ακόμα και το ελάχιστο ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ (ως ένα αντιστάθμισμα για τη μη περικοπή των συντάξεων), που είχε προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο, για να εξασφαλιστεί ένα μικρό μέρος από τις μεγάλες κτιριακές ανάγκες που χρειάζονται, ώστε να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στα δημόσια νηπιαγωγεία!

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, απ' ό,τι φαίνεται, για μια ακόμη χρονιά, δεν θα εφαρμόσει τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή γιατί δεν αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η εξασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών. Θεωρούμε απαράδεκτο πια τα νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, παλιά σπίτια και πιλοτές, είναι απαράδεκτα τα 25άρια τμήματα, οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων και οι μετακινήσεις μικρών παιδιών.

Η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι πρώτα και κύρια μία παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα, που αφορά την ανάπτυξη, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Κοινωνική αναγκαιότητα είναι επίσης η ύπαρξη δημόσιων και δωρεάν παιδικών σταθμών για τις ηλικίες πριν τα 4 χρόνια, ώστε κάθε παιδί να έχει θέση σε αυτούς».

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ρωτά τι προγραμματίζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών αιθουσών νηπιαγωγείων ώστε να μπει τέλος στο άθλιο καθεστώς να στεγάζονται νηπιαγωγεία σε ισόγεια πολυκατοικιών και σε ακατάλληλα κτίρια. Και επίσης αν προγραμματίζει ο δήμος τη δημιουργία βρεφικών σταθμών ώστε να εξασφαλίσει την επόμενη χρονιά ότι κανένα παιδί έως 4 ετών δεν θα μείνει εκτός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ