Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Φτάνει πια ο εμπαιγμός στους συμβασιούχους της Ειδικής Αγωγής»

Δήλωση των εκπροσώπων της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου

Σε ετοιμότητα, προκειμένου να απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα σημάνει απολύσεις, καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Σε δήλωσή τους, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιό της στο ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέρονται στην πρόσφατη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας με θέμα τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και την επικείμενη ανακοίνωση του συστήματος διορισμών.

Οπως σημειώνουν, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω του εκπροσώπου της, εμπαίζει τους χιλιάδες συμβασιούχους αναπληρωτές, τους μαθητές και τους γονείς της Ειδικής Αγωγής. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι "πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι" που η κυβέρνηση υπόσχεται 4,5 χιλιάδες προσλήψεις, την ίδια στιγμή που σήμερα δουλεύουν πάνω από 14 χιλιάδες συνάδελφοι σε όλες τις δομές της Ειδικής Αγωγής και ταυτόχρονα υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία, ενώ υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να γραφτούν γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό (π.χ. 150 παιδιά Ειδικής Αγωγής στην Α' ΔΔΕ δεν μπόρεσαν να γραφτούν φέτος, παράλληλη μέχρι και σε 5 παιδιά κ.λπ.).»

«Την ίδια ώρα - αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ - μπαίνει στη λογική των κριτηρίων, παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια και κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές που έχουν δουλέψει στην Ειδική Αγωγή. Επί της ουσίας, ο διευθυντής Ειδικής Αγωγής παραδέχτηκε ότι θα υπάρχει ανατροπή στους πίνακες των αναπληρωτών και ότι "...ψάχνουν να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στους 3 άξονες κριτηρίων, την προϋπηρεσία (που θα έχει ταβάνι), τα ακαδημαϊκά προσόντα και τα κοινωνικά κριτήρια...". Δηλαδή ότι όχι μόνο θα υπάρξουν συνάδελφοι που θα μείνουν εκτός διορισμού αλλά και ότι ακόμα και κάποιοι που βρίσκονται στους πίνακες θα μείνουν εκτός», αναφέρουν οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ, επισημαίνοντας τις ευθύνες της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ - ΠΕΚ) για τη στάση της στο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση.

«Τώρα 25.000 διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων. Οποιαδήποτε άλλη θέση οδηγεί στην πολυδιάσπαση και τον ατομικισμό», τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ