Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι συμβαίνει με τις υποκλοπές;

Εχουν περάσει πλέον 2 χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - παρεμβάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και την αντίστοιχη ανακοίνωση - καταγγελία του Κόμματος την 1-12-2016. Τον Απρίλη του 2017 σημειώθηκε νέο κρούσμα συνακροάσεων - παρεμβάσεων, το οποίο επίσης καταγγέλθηκε δημόσια και άμεσα.

Ολο αυτό το διάστημα η απαράδεκτη καθυστέρηση στις έρευνες οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουκούλωμα της υπόθεσης. Μάλιστα, έγινε προσπάθεια να απαξιωθούν οι δημόσιες καταγγελίες του ΚΚΕ, να θαφτεί το γεγονός σαν να επρόκειτο για μία «απλή φάρσα».

Μόνο μετά από υπόμνημα που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Εισαγγελία Εφετών, εισφέροντας στοιχεία για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, η σχετική δικογραφία τελικά δεν μπήκε στο αρχείο. Η υπόθεση έχει χρεωθεί σε εισαγγελέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άλλοι επίσημοι ισχυρισμοί που επιμένουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

Η τακτική «από τον Αννα στον Καϊάφα» ανάμεσα στις συναρμόδιες αρχές πρέπει να σταματήσει. Ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα να αποκαλυφθεί ποιοι και γιατί βρίσκονται πίσω από τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις - υποκλοπές.

Το ΚΚΕ έχει ήδη αναδείξει και επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο υπάρχουν και 2 κλήσεις που επιτρέπουν να εντοπιστεί το πρόσωπο του καλούντος. Πρόκειται για κλήσεις από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν δρομολογηθεί στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ. Γι' αυτές τις κλήσεις θα έπρεπε ήδη, χωρίς ίχνος καθυστέρησης, να έχουν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, θα έπρεπε ήδη από καιρό να έχει διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ακόμα και τώρα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και την υψηλή τεχνολογία που διαθέτουν οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, είναι δυνατόν από τις 2 αυτές κλήσεις να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις - υποκλοπές, και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Πολύ περισσότερο γιατί, αν αποδειχθεί πως η προέλευση και αυτών των κλήσεων έχει παραποιηθεί, με βάση τα δεδομένα της τεχνικής και της επιστήμης, προκύπτει με βεβαιότητα ότι οι υπαίτιοι δεν είναι απλοί πολίτες αλλά έχουν αναβαθμισμένη τεχνογνωσία.

Τα διάφορα τερτίπια και η προσπάθεια κουκουλώματος πρέπει να πάψουν. Η κυβέρνηση, όλες οι εμπλεκόμενες αρχές και φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια γι' αυτό το ζήτημα που είναι σοβαρό, έχει προεκτάσεις και αφορά ευρύτερα το λαό, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το νομοθετικό πλαίσιο που βάζει στο στόχαστρο τις ελευθερίες του λαού δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται! (2022-08-30 00:00:00.0)
«Ψόφιοι κοριοί» (2022-07-05 00:00:00.0)
Νέες «συνακροάσεις» - υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ (2020-06-25 00:00:00.0)
Γνώση ή άγνοια για τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ; (2019-11-07 00:00:00.0)
Οι αρμόδιοι φορείς με τη στάση τους συμβάλλουν στο «κουκούλωμα» (2019-02-23 00:00:00.0)
Πολύ σοβαρή υπόθεση που απαιτεί πλήρη διερεύνηση (2017-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ