Τρίτη 1 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον ΠΑΣΕΝΤ

Κόντρα στις συνθήκες νοθείας και εκφυλισμού που επέβαλε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), η ΔΑΣ Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων διατήρησε τις δυνάμεις της, καταγράφοντας και αύξηση ψήφων από τις προηγούμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στηρίχτηκε από 260 εργαζόμενους (αύξηση 34 ψήφων από το 2015), λαμβάνοντας ποσοστό 17,14% και διατηρώντας τις 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕΝΤ.

Για τα συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων η ΔΑΣ στηρίχθηκε από 280 εργαζόμενους (από 240 το 2015), εκλέγοντας ξανά 3 αντιπροσώπους.

Η ΔΑΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της και σημειώνει:

«Κάθε ψήφος στη ΔΑΣ ήταν καρφί στο μάτι της εργοδοσίας και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Και αυτές οι αρχαιρεσίες του ΠΑΣΕΝΤ έγιναν μέσα σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας των εφοπλιστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με τη στήριξη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΑΣΕΝΤ Θ. Βασιλόπουλο, επιδίωξαν να κρατήσουν κάτω από τον πλήρη έλεγχο το Σωματείο μας, ενάντια στους εργαζόμενους του κλάδου. Για το σκοπό αυτόν αξιοποίησαν διαβλητές και νόθες διαδικασίες, όπως η αυθαίρετη διαγραφή μελών και η απόρριψη νέων εγγραφών αγωνιστών συναδέλφων στο ΠΑΣΕΝΤ, οι εκφυλιστικές ενέργειες στη Γενική Συνέλευση - παρωδία και η κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού του ΠΑΣΕΝΤ και του εκλογικού κανονισμού. (...) Οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί στον ΠΑΣΕΝΤ. Ενώ στον κλάδο μας η κερδοφορία του κεφαλαίου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οξύνονται καθημερινά όλα τα δικά μας προβλήματα. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ρίχνει νερό στο μύλο της προπαγάνδας κυβέρνησης - εφοπλιστών για δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα, επιδιώκοντας τον παροπλισμό των εργαζομένων.

Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία", οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, είμαστε εδώ, στους χώρους δουλειάς, δίνουμε τη μάχη για την οργάνωση της πάλης των συναδέλφων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. (...) Μέσα από την Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας, συμπορευόμαστε με το ΠΑΜΕ στο μέτωπο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ