Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
«Οχι στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τη Φυσική Αγωγή»

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΣΕΦΑΑ και των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας

Από πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών των ΣΕΦΑΑ στην πλατεία Συντάγματος
Από πρόσφατη κινητοποίηση των φοιτητών των ΣΕΦΑΑ στην πλατεία Συντάγματος
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις φοιτητών - σπουδαστών, εκπαιδευτικών και ερευνητικού προσωπικού των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και των Τμημάτων τους (ΣΕΦΑΑ - ΤΕΦΑΑ), καθώς και των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας από όλη τη χώρα, ενάντια στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση με τον τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - προπονητές και εκπαιδευτές - ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις».

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση:

«Το σχέδιο νόμου αντλεί περιεχόμενο από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, όπως και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει. Ερχεται να συμπληρώσει κομμάτια του ήδη διαλυμένου παζλ των επαγγελματικών δικαιωμάτων γυμναστών και φυσικοθεραπευτών. Δημιουργεί νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα του ιατρικού και γενικότερα του θεματικού Τουρισμού, εισάγοντας τους "εκπαιδευτές αναψυχής", μια ειδικότητα που ο καθένας θα μπορεί να την αποκτά... απλά και μόνο, όπως αναφέρεται, με την εργασιακή εμπειρία αλλά και μόνο με απλό πτυχίο από πολυδιαφημισμένα σεμινάρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμα των αποφοίτων να εργαστούν ως γυμναστές - προπονητές - φυσικοθεραπευτές, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία και το ρόλο των συναδέλφων γυμναστών σε αυτά, για την ίδια την υγεία των αθλουμένων. Φτάνει να εξισώνει τα πτυχία των ΣΕΦΑΑ - ΤΕΦΑΑ και των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων».

Επισημαίνεται ακόμα ότι ο αγώνας των φοιτητών και εκπαιδευτών αφορά όχι μόνο τους συλλόγους της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, γονιούς, μαθητές, αθλούμενους και εργαζόμενους. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης δεν προχωρά μόνο στην υποβάθμιση του πτυχίου και την αποσύνδεσή του από την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων, αλλά χτυπάει συνολικά το δικαίωμα των νέων στον αθλητισμό και θέτει σε κίνδυνο μέχρι και την υγεία των αθλούμενων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στηρίζει με κάθε τρόπο τους αγώνες αυτούς και τα δίκαια αιτήματα που διατυπώθηκαν, και διεκδικεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία και του σχολικού αθλητισμού, ενίσχυση των αθλητικών υποδομών κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ