Τρίτη 8 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Ζητά την άμεση και πλήρη απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου

Την άμεση απόσυρση του προωθούμενου από την κυβέρνηση νομοσχεδίου για τον αθλητισμό ζητά με δελτίο Τύπου η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Φυσικοθεραπευτών, ενώ παράλληλα καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του ΠΣΦ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών), η οποία ασκεί κριτική σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου - το άρθρο 74, που προβλέπει την παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από τα γυμναστήρια - και όχι στο σύνολό του.

Οπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», το νομοσχέδιο «ανοίγει την πόρτα προκειμένου να εξισώσει τα πτυχία του πανεπιστημίου με τίτλους σπουδών ιδιωτικών κολεγίων, επιβάλλει την ασαφή ειδικότητα του "εκπαιδευτή αναψυχής" προς όφελος των επιχειρηματιών, έχοντας ξεκάθαρο χαρακτήρα την κατακρεούργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, και έρχεται να ρημάξει ό,τι τα υπόλοιπα νομοσχέδια έχουν αφήσει στις εργασιακές σχέσεις».

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ βάζει τους γυμναστές στο στόχαστρο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «με την κυβέρνηση να πραγματοποιεί κατά γράμμα τις εντολές του, "για να ρυθμίσει την αγορά", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Οι τάχα μου υποσχέσεις του υπουργού (σ.σ. του υφυπουργού Αθλητισμού Κ. Βασιλειάδη) δεν διασφαλίζουν την πλήρη απόσυρση. Το στοιχείο της αναγκαιότητας της εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ είναι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί και να μας κρατάει σε εγρήγορση. Ο οδοστρωτήρας των νόμων, παρά το "τέλος των μνημονίων", παραμένουν εδώ και προστίθενται συνεχώς νέοι, με στόχο τη συνεχή συρρίκνωση του κλάδου και την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θεωρούμε ότι έρχεται να συμπληρώσει κομμάτια του ήδη διαλυμένου παζλ των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Ερχεται να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα του ιατρικού και γενικότερα του θεματικού τουρισμού, εισάγοντας τους "εκπαιδευτές αναψυχής", μια ειδικότητα που ο καθένας θα μπορεί να την αποκτά μόνο με την εργασιακή εμπειρία, αλλά και με ένα απλό πτυχίο από πολυδιαφημισμένα σεμινάρια».

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καταγγέλλει το γεγονός ότι ενώ πάρθηκε απόφαση για έκτακτες γενικές συνελεύσεις στην κατεύθυνση οργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο, η πλειοψηφία στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΦ διατύπωσε αίτημα μόνο για την απόσυρση του άρθρου 74, αφήνοντας όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο στο απυρόβλητο.

Κλείνοντας, απαιτεί την «πλήρη απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κύριο στόχο έχει το πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και το στρίμωγμα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων προς τα κάτω για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ