Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά

Στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη με ταχυδρομικά δέματα μέσω εταιρειών αερομεταφορών προχώρησε η Αστυνομία. Τα μέλη της συμμορίας δραστηριοποιoύνταν στη μεταφορά κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής στην ελληνική επικράτεια.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες αποξηραμένου φρούτου acai (superfood), οι οποίες ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 36 κιλών, ενώ κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις. Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Ελληνας στη Βραζιλία ο οποίος αναζητείται, ενώ χρηματοδότης εξετάζεται να είναι υπήκοος Αλβανίας που βρίσκεται σε φυλακές στη Γερμανία. Τα μέλη του κυκλώματος πριν από 6 μήνες είχαν φέρει στη χώρα κοκαΐνη εμποτισμένη σε ρούχα.

Στο μεταξύ, πάνω από 1 εκατομμύριο ναρκωτικά χάπια captagon είχαν κατασχεθεί έως χτες από τις διωκτικές αρχές στον Πειραιά. Τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε εμπορευματοκιβώτιο που εντοπίστηκε στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σε κοινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με ομόλογες αρχές της Τουρκίας και τη συνδρομή του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ και των τελωνειακών αρχών. Από τις έρευνες αποκαλύφθηκε η θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίου με μεταφορική εταιρεία από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό την Κροατία, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Τα συνθετικά ναρκωτικά προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλάσσιων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ