Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
Κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην αύξηση στο νερό έως και 300%

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κοινότητα Καλοχωρίου, για τα τιμολόγια του νερού, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα.

Κατήγγειλαν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δέλτα για την απίστευτης έντασης φοροκαταιγίδα, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΥΑΔΔ, που έχει αποτέλεσμα την αύξηση των λογαριασμών έως και 300%. Μάλιστα, οι λογαριασμοί συνοδεύονται από την απειλή της αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στον δήμαρχο Δέλτα, προκειμένου να ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει την ανάκληση της απόφασης του δημάρχου και της ΔΕΥΑΔΔ.

Η άγρια επίθεση στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών επιχειρείται με την επιβολή του ειδικού τέλους 80% στους λογαριασμούς ύδρευσης και μάλιστα αναδρομικά, μαζί με τιμολόγια που εκδόθηκαν για την κατανάλωση νερού για την περίοδο από το 2013 μέχρι και τώρα. Ετσι οι οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Για την ίδια περίοδο δεν είχαν εκδοθεί τιμολόγια ύδρευσης με ευθύνη της ΔΕΥΑΔΔ και στα ΔΔ Διαβατών, Σίνδου και Μαγνησίας, όπου επίσης επίκειται να φτάσουν τα μπιλιετάκια.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων του Καλοχωρίου απαιτεί:

Τη μη εφαρμογή και του απαράδεκτου τέλους 80% και του ΦΠΑ με κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου του 1980. Τα τιμολόγια να έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ξεπερνώντας την ανικανότητα και ανευθυνότητα της διοίκησης του δήμου. Σημαντικές μειώσεις των τιμολογίων σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Καμία διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες. Καμιά κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Κανένα τιμολόγιο στην Εφορία. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Δέλτα

Την άγρια επιδρομή στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Δέλτα. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο αντιλαϊκός προσανατολισμός της δημοτικής αρχής και όλων όσοι υποστηρίζουν την κυρίαρχη αντίληψη στην Τοπική Διοίκηση. Οσο κυριαρχεί η λογική της διαχείρισης και της υλοποίησης των κεντρικών αντιλαϊκών επιλογών και όχι η πολιτική της ρήξης με αυτές, τέτοια ζητήματα εμφανίζονται και θα εμφανίζονται καθημερινά.

(...) Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλοι οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν καμία ευθύνη για την αδυναμία της διοίκησης να εκδώσει λογαριασμούς όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απαράδεκτο σήμερα να μας ζητάνε να πληρώσουμε τα σπασμένα.

Το χαράτσι του 80% είναι εξοργιστικό, αντιλαϊκό και φορομπηχτικό και δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κατοίκους του δήμου να ξεσηκωθούν για να μην υλοποιηθεί αυτό το απαράδεκτο και αντιλαϊκό μέτρο, που μέσα σε τέτοια περίοδο με μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές αποτελειώνει το λαϊκό εισόδημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ