Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Σήμερα η σύσκεψη για την κλιμάκωση και τον συντονισμό της πάλης

Σήμερα, Παρασκευή, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο Σερρών, πραγματοποιείται η σύσκεψη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με αντικείμενο την οργάνωση της κλιμάκωσης και του πανελλαδικού συντονισμού του νέου γύρου αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μετά τις πολύμορφες κατά τόπους αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν στα τέλη του περασμένου χρόνου, ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους, απέναντι στα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβάλλουν συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που, υπηρετώντας τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, οδηγούν σε νέα δραματική μείωση του εισοδήματός τους.

Προχωρούν οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Σε αυτό το πλαίσιο, εντείνονται οι προετοιμασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη Θεσσαλία, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών συνεδριάζουν και παίρνουν αποφάσεις για άμεση ενημερωτική και αγωνιστική δράση.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε διευρυμένη συνεδρίασή της στις 2 Γενάρη, αποφάσισε την Κυριακή 13/1 να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται, σε καθημερινή βάση, περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, που θα καταλήξουν σε παν-καρδιτσιώτικη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών μέχρι τις 18 Γενάρη στον Παλαμά.

Αντίστοιχα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας προγραμματίζει συσκέψεις στις επαρχίες του νομού. Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Τύρναβο στις 7 μ.μ., στο «Εμμανουηλίδειο». Την Τρίτη 15/1, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αγιά, στις 7 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος». Τις επόμενες μέρες, ακολουθούν επίσης συσκέψεις στον Πλατύκαμπο, στην Ελασσόνα και σε άλλες επαρχίες.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» οργανώνει αύριο Σάββατο, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών στη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Επιμελητήριο Σερρών, πανσερραϊκή σύσκεψη Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων.

Τη Δευτέρα 14/1, σύσκεψη οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.

Περιφερειακή σύσκεψη στη Δυτική Ελλάδα οργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 20/1, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αγγελόκαστρο. Απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη έχει λάβει ήδη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται ανάλογες αποφάσεις από Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής.

Νωρίτερα, στις 16/1, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον κόμβο Αγ. Γεωργίου έξω από τον Πύργο, στις 10.30 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πολύμορφες δράσεις διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους (2022-12-15 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα μπλόκα στις 28 Γενάρη (2019-01-17 00:00:00.0)
Βγαίνουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία (2019-01-10 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο (2018-01-11 00:00:00.0)
Συσκέψεις προετοιμασίας για τα μπλόκα (2016-12-21 00:00:00.0)
Απλώνεται σε όλη τη χώρα η προετοιμασία για τα μπλόκα (2016-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ