Σάββατο 12 Γενάρη 2019 - Κυριακή 13 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ενεργειακή φτώχεια και τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης

Eurokinissi

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνθήκες εξάπλωσης της ενεργειακής φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια και την έλλειψη στοιχειωδών κρατικών υποδομών που οδηγούν μέχρι και σε θανάτους, ανάμεσά τους κι ενός μετανάστη από μαγκάλι, επισημαίνει σε Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ερώτησή του τονίζει ότι την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει την αναβάθμιση της χώρας σε «ενεργειακό κόμβο» και ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια του κλάδου, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θερμαίνονται με το σταγονόμετρο ή και καθόλου, εξαιτίας της απλησίαστης τιμής του πετρελαίου και των αντιλαϊκών φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης).

Ακόμα και νοσοκομεία και σχολεία θερμαίνονται ανεπαρκώς εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου. Χιλιάδες σπίτια είναι χωρίς ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής, ενώ σε πολλές περιοχές επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης μαρτυρούν την έλλειψη έργων υποδομής και συντήρησης στα οποία το κεφάλαιο δεν επενδύει, με το κριτήριο του «κόστους - οφέλους» που εξυμνεί η ΕΕ.

ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς και τα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας αποκλείουν και φέτος χιλιάδες οικογένειες από το να πάρουν ακόμα κι αυτό το μηδαμινό επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν πρόσθετο χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτικές ενισχύσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος κατέθεσε το εξής ερώτημα: «Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο γεγονός ότι ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την πολιτική "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, οδηγούν σε ενεργειακή φτώχεια τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ το σχετικό επίδομα με ποσά - ψίχουλα είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες, για όλο και λιγότερους δικαιούχους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ