Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Ερωτόκριτος» και οι «Χαΐνηδες»

Μια ανάγνωση του «Ερωτόκριτου» διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι «Χαΐνηδες» και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» (χορός - ακροβασία) και θα την παρουσιάσουν στο Θέατρο «Ροές», την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 Γενάρη στις 21.00 και την Κυριακή 20 Γενάρη στις 20.00.

Σχετικά με τον «Ερωτόκριτο», ο Δ. Αποστολάκης αναφέρει πως είναι «μια τραγουδαφήγηση, που πότισε με τέτοιο απόλυτο τρόπο τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο - αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

Για μας, δεν είναι συγκινητικό μόνο το παρελθόν του. Η επαναστατική του πίστη στον άνθρωπο που αλλάζει τη μοίρα του, η βαθιά διαλεκτική του λόγου των προσώπων του, η μουσική του φόρμα και η μορφή της γλώσσας του είναι συγκινητικά στο παρόν...».

Πρόκειται για μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών.

Συντελεστές:

Μουσική: «Χαΐνηδες»: Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (τραγούδι - κιθάρα), Σπυριδούλα Μπάκα (τραγούδι), Τάκης Κανέλλος (κρουστά), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο, μαντολίνο), Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο), Γιάννης Νόνης (μπάσο).

Κίνηση: «Κι όμΩς κινείται», χορός - ακροβασία: Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αντιγόνη Λινάρδου, Χριστόφορος Μακατσώρης, Αλέξανδρος Νούσκας, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη.

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου. Σκηνικός χώρος: «Κι όμΩς κινείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ