Παρασκευή 18 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το στήσιμο των μπλόκων

Με τα τρακτέρ να βγαίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας και την Τετάρτη 23/1 στα χωριά των Φαρσάλων, με τις περιοδείες, τις συσκέψεις και αγωνιστικές δράσεις να απλώνονται στη Θεσσαλία και σε άλλες αγροτικές περιοχές, μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το στήσιμο των μπλόκων από τις 28 Γενάρη σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης και του πανελλαδικού συντονισμού του νέου γύρου αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουν ξανά στους δρόμους προβάλλοντας συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων - διεκδικήσεων, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα στις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία δημιουργήθηκε μέσα στο «καμίνι του αγώνα» και αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του αγροτικού κινήματος.

Ο αγώνας τους βάζει στο στόχαστρο:

-- Την ΚΑΠ της ΕΕ και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που, με τις αποφάσεις και τα μέτρα τους, οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

-- Τους εμποροβιομήχανους, οι οποίοι, πατώντας στις πλάτες της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ρίχνουν συνεχώς τις τιμές των προϊόντων που αγοράζουν από τους αγροτοκτηνοτρόφους, τα οποία μετά φτάνουν πανάκριβα στην αγορά, πλήττοντας έτσι και τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα, εφαρμόζουν σχεδόν παντού το αίσχος των «ανοιχτών» τιμών, με αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην γνωρίζει καν πόσο και πότε θα πληρωθεί για το μόχθο του.

-- Τα μονοπώλια που, δρώντας ανεξέλεγκτα στο πλαίσιο της «ελεύθερης» καπιταλιστικής αγοράς, αυξάνουν διαρκώς το κόστος παραγωγής. Κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων, πουλώντας τους πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αντίστοιχα, οι κυβερνήσεις επιβάλλουν μεγάλη φορολογία στο αγροτικό πετρέλαιο, αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, υψηλό ΦΠΑ στα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια.

-- Τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που, έχοντας τη συνδρομή των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών και τσεπώνοντας το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των επιδοτήσεων - ενισχύσεων από την ΕΕ, αποκτούν μεγάλα κέρδη και καιροφυλακτούν να αρπάξουν τα χωράφια και το βιος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Θεσσαλία: Πολύμορφη δράση για ισχυρή απάντηση με εκατοντάδες τρακτέρ

Στη Θεσσαλία συνεχίζονται οι προετοιμασίες με στόχο το στήσιμο ενός ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου, το οποίο θα αποτελέσει ξανά προπύργιο της μάχης της μικρομεσαίας αγροτιάς, σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για την Πέμπτη 24/1, προγραμματίζεται πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, στα Φάρσαλα, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συσκέψεις σε επαρχιακό και νομαρχιακό επίπεδο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 23/1 θα γίνει νέα πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη.

Στο νομό Λάρισας, μετά τις επαρχιακές συσκέψεις σε Τύρναβο, Αγιά, Ελασσόνα, Φάρσαλα, αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Πλατύκαμπο (6.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνεταιρισμού).

Σε ανακοίνωσή της για τις συσκέψεις, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας σημειώνει: «Η απόφαση των συσκέψεων, οι αγωνιστικές διαθέσεις στα χωριά εκφράζονται με τη θέληση να στηθεί ένα μεγάλο δυναμικό μπλόκο με εκατοντάδες τρακτέρ στην Εθνική οδό, που θα σηματοδοτήσει την αντίσταση και αντεπίθεση του αγροτικού κινήματος, διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να επιβιώνουμε. Τις επόμενες μέρες θα πυκνώσουμε τις επαφές με αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος και σε όλους είχαμε κατακτήσεις, είτε αποτρέψαμε χειρότερα μέτρα, να πιστέψουν στη δύναμη του αγώνα μας και στο δίκιο των αιτημάτων μας».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκλογές σε Αγροτικούς Συλλόγους, με ενθαρρυντική αύξηση της συμμετοχής: Αύριο Σάββατο, εκλογές θα γίνουν στη Βαλανίδα, ενώ το Σαββατοκύριακο 19 και 20/1 στη Νίκαια.

Στα Τρίκαλα, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις για την Κυριακή 20/1, στις 12 μ., στη Φαρκαδόνα, από τους Αγροτικούς Συλλόγους Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου και για τη Δευτέρα 21/1, στις 7 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι, από τους Αγροτικούς Συλλόγους των πρώην δήμων Εστιώτιδας και Πυληναίων.

Στην υπόλοιπη χώρα

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαλγάρων οργανώνει σύσκεψη σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΤΟΕΒ.

-- Αύριο Σάββατο, ο Αγροτικός Σύλλογος Πελασγίας συγκαλεί σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου στις 6 μ.μ.

-- Περιφερειακή σύσκεψη στη Δυτική Ελλάδα οργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 20/1, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αγγελόκαστρο.

-- Σύσκεψη διοργανώνει την Κυριακή 20/1 η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, στο Κοινοτικό Κατάστημα Ανθήλης στις 11 π.μ.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 21/1, στις 11 π.μ., στην πλατεία της Ορεστιάδας.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» οργανώνει σύσκεψη την Παρασκευή 25/1, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΒΕΛΤΑΝΣ και τη Δευτέρα 28/1, στις 11 π.μ., στήσιμο μπλόκου στη διασταύρωση της Νάουσας.

-- Συλλαλητήριο με αγροτικά οχήματα θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων τη Δευτέρα 28/1, στις 11 π.μ., στη Δημοτική Αγορά.

-- Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις επερχόμενες κινητοποιήσεις απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Αστερουσίων, Καζαντζάκη και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου. Την Τρίτη 22/1 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο παλιό δημαρχείο στα Πεζά, ενώ την Παρασκευή 25/1 ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 7 μ.μ. στο Τεφέλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ