Παρασκευή 18 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύο ακόμα νεκροί εργαζόμενοι την ώρα της δουλειάς

Οικοδόμος ακροβατεί στη σκεπή, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, στην ξενοδοχειακή μονάδα στο Ηράκλειο, όπου υπήρξε χτες σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου
Οικοδόμος ακροβατεί στη σκεπή, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, στην ξενοδοχειακή μονάδα στο Ηράκλειο, όπου υπήρξε χτες σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου
Νέο θανατηφόρο «ατύχημα» με θύμα διανομέα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά. Ενας νέος εργαζόμενος ως ντελιβεράς έχασε τη ζωή του, όταν συγκρούστηκε με άλλο δίκυκλο, σε διασταύρωση κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, και στο δεύτερο όχημα ο οδηγός ήταν επίσης διανομέας φαγητού. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο θανατηφόρο «ατύχημα» στον κλάδο της εστίασης στα Χανιά, καθώς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας 27χρονος διανομέας είχε χάσει τη ζωή του.

Με αφορμή το θάνατο ενός ακόμα εργαζόμενου, το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το Σωματείο σχεδιάζει πρωτοβουλίες με τις οποίες θα αναδείξει την εντατικοποίηση που επικρατεί στον κλάδο, τη διαρκή πίεση κάτω από την οποία δουλεύουν γενικά οι εργαζόμενοι και ειδικότερα οι διανομείς, καθώς και τα αιτήματά του για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Χτες, Πέμπτη, ένας ακόμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς: Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στην «ΕΚΜΕ ΑΕ Μεταλλουργική Τεχνική - Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία»«, ένας 57χρονος τεχνίτης σκοτώθηκε το πρωί, όταν έπεσε μια μεταλλική δοκός στο κεφάλι του. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 57χρονος έχασε τη ζωή του ερευνώνται.

Η ΕΚΜΕ ΑΕ δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιομηχανίας κατασκευής. Ασχολείται με τη μηχανική, το σχεδιασμό, την κατασκευή εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας (αντιδραστήρες, πύργους απόσταξης, εναλλάκτες θερμότητας, δοχεία πίεσης, δεξαμενές) και ανέγερση, λειτουργία και συντήρηση βιομηχανικών μονάδων και εγκαταστάσεων.

Νέος σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου στο Ηράκλειο

Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί και στη Χερσόνησο Ηρακλείου σε ανακαίνιση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, οικοδόμος τραυματίστηκε από πτώση σκάλας, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα κλείδας και ωμοπλάτης.

Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο, «πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της χτεσινής ανακοίνωσης του Συνδικάτου Οικοδόμων (σ.σ. με αφορμή την επιχείρηση κουκουλώματος του θανατηφόρου "ατυχήματος" στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ), επιβεβαιώθηκαν με δυσάρεστο τρόπο η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου ενημερώθηκε άμεσα για το «ατύχημα» από τους εργαζόμενους στην ανακαίνιση της μονάδας. Αντιπροσωπεία του έφτασε στο χώρο με κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία επέβαλε την άμεση εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τον επανέλεγχο των μέτρων της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας.

«Στελέχη του ξενοδοχείου προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση ατυχήματος όπου εργολάβοι, κατασκευαστές αποποιούνται κάθε ευθύνη. Αυτοί τα έχουν κάνει όλα "καλά" και παρουσιάζουν την κατάσταση με τρόπο επιλεκτικό, που τους βολεύει. Γι' αυτούς πάντα φταίει ο εργάτης. Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε λάθος, γιατί δεν πρόσεξε... Η εργοδοσία παρουσιάζεται με το "φωτοστέφανο" στο κεφάλι της. Ομως, κυβέρνηση και εργοδοσία είναι βουτηγμένες με το αίμα των εργατών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και καλεί όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν, να σκεφτούν ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται η δική τους ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ