Παρασκευή 18 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Καταγγέλλει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας

...ενώ ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός υπογράφει δήλωση εχεμύθειας!

Το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τη στάση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που δεσμεύεται στην εργοδοσία ότι δεν θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο των συναντήσεών τους, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στις 15 και 16 Γενάρη η εργοδοσία συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ).

Στην πρώτη συνάντηση έγινε φανερό ότι «η διοίκηση έχει περάσει σε ανοιχτή ολομέτωπη επίθεση. (...) Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για τις 4 απολύσεις και προχωρά ακάθεκτη στο σχεδιασμό της που περιλαμβάνει: Εντατικοποίηση της εργασίας, εργολαβοποίηση των καταστημάτων (franchise), επέκταση του διαχωρισμού των εργαζομένων.

Σε αυτήν τη συνάντηση η διοίκηση προχώρησε και σε ωμό εκβιασμό, αφού συνέδεσε την πώληση της "Cosmote e-Value" με την προσπάθεια υπογραφής ΣΣΕ. Εκβιασμός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι σε πλήρη αντίθεση, ρήξη και σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας (...) Είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και των αντιλήψεών της το γεγονός ότι χαρακτήρισε "κόστος" τα εργασιακά δικαιώματα και το μισθό των εργαζομένων. (...) Oι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος, γιατί αυτοί παράγουν τον πλούτο που άλλοι απολαμβάνουν».

Για τη συνάντηση στις 16/1, η ΕΣΚ αναφέρει ότι το αντικείμενό της ήταν η ενημέρωση των «εκπροσώπων» των εργαζομένων για τα «Job Families». Σε αυτήν τη συνάντηση η ΕΣΚ δεν συμμετείχε, γιατί η εργοδοσία ζήτησε από τους συνδικαλιστές που θα συμμετέχουν να υπογράψουν δήλωση εχεμύθειας - συμφωνία εμπιστευτικότητας! Τη δήλωση υπέγραψαν όμως όλοι οι υπόλοιποι «εκπρόσωποι»!

Δηλαδή, καταγγέλλει η ΕΣΚ, «αποδέχτηκαν ότι στα κρυφά από τους εργαζόμενους θα διαβουλευθούν και θα διαμορφώσουν ένα νέο οργανωτικό σχήμα, το οποίο η διοίκηση σε συνδυασμό με το αξιολόγιο θα αξιοποιήσει για να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την εργασία, να συνδέσει την αμοιβή με την παραγωγικότητα, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό και το "αλληλοφάγωμα" ανάμεσα στους εργαζόμενους».

Τις δηλώσεις εχεμύθειας υπέγραψαν «η (Δ)ΑΚΕ εκπροσωπούμενη από τους προέδρους της ΟΜΕ, της ΠΕΤ και του συλλόγου εργαζομένων στην "Cosmote". Το ΣΥΝ.ΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) εκπροσωπούμενο από τον γενικό γραμματέα της ΟΜΕ, τον πρόεδρο του ΠΑΣΕ και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα στην "Cosmote". Η "ΕΝΩΤΙΚΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" με τον εκπρόσωπό της στη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκβιαστικό μήνυμα σε όλο το προσωπικό η στοχοποίηση συνδικαλίστριας(2022-03-31 00:00:00.0)
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις διεκδικήσεις μας(2020-01-25 00:00:00.0)
Με συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους(2020-01-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την πολυήμερη απεργιακή μάχη(2019-12-31 00:00:00.0)
Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας(2018-03-29 00:00:00.0)
Με τη ...ματσούκα της συναίνεσης(2005-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ