Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
Συνεχίζουν την πολυήμερη απεργιακή μάχη

Αγώνας για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ σε όλο τον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, συμπληρώνοντας οκτώ μέρες απεργίας, με βασικό αίτημα την υπογραφή μιας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) σε όλο τον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Για σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ., έχει οριστεί νέα απεργιακή συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Στη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας συμμετείχαν με τα μπλοκ τους το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value».

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν επίσης μηνύματα αλληλεγγύης από εργατικά συνδικάτα του κλάδου, όπως του Σωματείου Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect», του ΠΑΣΕ «Wind» και του Σωματείου Εργαζομένων «Forthnet - Netmed».

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ), εκλεγμένος με την ΕΣΚ, κατήγγειλε την εργοδοσία η οποία παραμένει άφαντη μετά από 10 μέρες απεργίας, σημειώνοντας ότι έχει αποθρασυνθεί και από τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ενώ γνώριζε για τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση απουσίαζε από το υπουργείο... Ο Αλ. Περράκης κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την απεργιακή μάχη, να την προστατεύσουν από κάθε προσπάθεια εκφυλισμού της και ανέδειξε την ανάγκη κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο του ομίλου να κάνει Γενική Συνέλευση.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης. Η Ομοσπονδία συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέτρα για αγωνιστική κλιμάκωση και απάντηση στα «παπαγαλάκια»

Τα «πληρωμένα παπαγαλάκια», που έχει ενεργοποιήσει η εργοδοσία, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη κλιμάκωσης και καλύτερης οργάνωσης του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «πληρωμένα παπαγαλάκια» καθημερινά «προσπαθούν να σπιλώσουν τον αγώνα μας διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις», γράφοντας για χαμηλή συμμετοχή, για καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών λόγω της απεργίας και για εξοργισμένους πελάτες.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η ΕΣΚ σημειώνει ότι η απεργία έχει παραλύσει ολόκληρες γενικές διευθύνσεις και ότι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές επιτροπές. Για τους ισχυρισμούς περί καθυστερήσεων επισημαίνει ότι η απεργία ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες ενώ τα εκκρεμή αιτήματα και οι βλάβες φθάνουν σε βάθος 2 μηνών, ακριβώς λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Ακόμα επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών που προσέρχονται στα καταστήματα του ΟΤΕ και συζητούν με τις απεργιακές επιτροπές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. «Πλήθος Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων και κοινωνικών φορέων», προσθέτει, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ενώ έχουν έρθει μηνύματα αλληλεγγύης σωματείων και από το εξωτερικό, όπως το κλαδικό Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών της Μασσαλίας «CGT FAPT Telecoms 13».

Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ σημειώνει ότι η απεργία έχει γίνει υπόθεση των εργαζομένων και προσθέτει πως «η συμπλήρωση μιας βδομάδας απεργίας σε συνδυασμό με τη λήξη της ΣΣΕ στις 31/12 και την απειλή της απόλυσης των φυλάκων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη η συνέχιση και η κλιμάκωση της απεργίας να οργανωθεί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς».

Στην κατεύθυνση αυτή επαναφέρει το ζήτημα της καλύτερης οργάνωσης του αγώνα προτείνοντας: Την οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων από κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, όπου θα ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τις διοικήσεις της ΟΜΕ και των συνδικάτων. Να γίνει συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ για το σχεδιασμό των κινητοποιήσεων με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Οι απεργιακές επιτροπές να ενισχυθούν και να φτιαχτούν κι άλλες. Οργάνωση τόσο πανελλαδικών όσο και κατά τόπους κινητοποιήσεων ενάντια στην εργοδοσία, για να καθίσει στο τραπέζι με τους όρους των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ