Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την προσπάθεια για δίωξη συνδικαλιστή στα ΕΛΠΕ

Την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης του Σταύρου Χριστίδη, γραμματέα του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, καταγγέλλει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Επισημαίνοντας ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει τον συνδικαλιστή στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» ξεκαθαρίζει πως «το υπηρεσιακό συμβούλιο και ο εσωτερικός κανονισμός πάγια λειτουργούν ως μέσα πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων καθώς για ασήμαντες αφορμές και άλλοι συνάδελφοι καλούνται να απολογηθούν και να τιμωρηθούν», ενώ η επιδίωξη της εργοδοσίας να επιβάλει «ποινή» ημερών αργίας ισοδυναμεί με «πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη».

«Η δίωξη του συναγωνιστή μας αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη και στηρίζεται σε ανυπόστατες κατηγορίες ως συνέχεια ενός πολύμηνου κυνηγητού απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσω απαγόρευσης της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης, συνοδευόμενη με αυταρχικές συμπεριφορές», σημειώνει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, στις 10/12, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εκλεγμένους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που επιδίωξαν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις του ομίλου.

«Ολα αυτά έρχονται την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να βάλουν "στο γύψο" τη δράση και τη λειτουργία των σωματείων», υπογραμμίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» και καλεί τους εργαζόμενους «να είναι σε επαγρύπνηση και να απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης».

Την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο», το παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

«Τα παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στα ΕΛΠΕ δεν είναι μεμονωμένα. Εντάσσονται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση. «Οι αγωνιστές συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους», τονίζουν και απαιτούν την παύση κάθε δίωξης σε βάρος του συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ