Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Παρέμβαση ενάντια στη «Λευκή Νύχτα»

Κινητοποίηση στην εμπορική αγορά της πόλης των Σερρών πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντιδρώντας στη «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο Σερρών με τη στήριξη του δήμου και της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι πολλά από τα εμπορομάγαζα της πόλης δεν συμμετείχαν στη «φιέστα» των διοργανωτών.

Η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε πορεία έξω από τα πολυκαταστήματα που ήταν ανοιχτά, φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα και ενημερώνοντας λαϊκές οικογένειες.

Με ανακοίνωσή της, αναδείκνυε το γεγονός ότι η παράταση του ωραρίου μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, πάνω στο ήδη εξαντλητικό «εορταστικό ωράριο», αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» της μόνιμης επιδίωξης του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του για προώθηση μέτρων παραπέρα «απελευθέρωσης» του ωραρίου, γιγαντώνοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε ενιαίο αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, με τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους - επαγγελματίες, ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει για να υπηρετήσει τα μονοπώλια. Καλεί σε πάλη με αιτήματα μεταξύ άλλων να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που «απελευθερώνουν» το ωράριο, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ