Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Να μην απολυθεί κανείς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση 25 εργαζομένων

Από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου ενάντια στις απολύσεις
Από τις κινητοποιήσεις του Σωματείου ενάντια στις απολύσεις
Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την περασμένη Παρασκευή, διεκδικώντας να μην απολυθούν 25 συμβασιούχοι εργαζόμενοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Δεν θα αφήσουμε τη διοίκηση να πλασάρει ότι όλα βαίνουν καλά στο Νοσοκομείο», ξεκαθαρίζει το Σωματείο. «25 συνάδελφοι θα μείνουν χωρίς δουλειά, αφού οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας. Με την απόλυσή τους θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ήδη εντατικοποιημένη εργασία στους κλάδους αυτούς και όλα αυτά για ένα χρόνο γεμάτο ανασφάλεια, μέχρι να λήξουν και οι νέες συμβάσεις και να πεταχτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι στο δρόμο».

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου «καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν απόλυση, πιέζοντάς τους δηλαδή να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Τους καλεί στην ουσία να ζητήσουν οι ίδιοι την απόλυσή τους, να σταματήσουν να διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και να μην εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα απορρέουν από την αδιάλειπτη εργασία τους».

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις με κριτήριο τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων

«Κάθε τόσο οι συμβασιούχοι μαζί με το σωματείο διεκδικούν το αυτονόητο: Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!», επισημαίνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Απαιτούμε όχι απλά να μην απολυθεί κανείς, αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι: Παλιοί και νεοπροσληφθέντες συνάδελφοι! Εξάλλου το προσωπικό σε καθαριότητα και σίτιση δεν επαρκεί ως έχει για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου!

Για να παρέχουν τα νοσοκομεία αναβαθμισμένη αξιοπρεπή νοσηλεία, σε ένα περιβάλλον καθαρό, με επαρκή ποιοτική διατροφή ασθενών και εργαζομένων, πρέπει να είναι στελεχωμένα με ικανό αριθμό νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μαγείρων, οι οποίοι να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στην ανθυγιεινή και βαριά δουλειά τους».

Το Σωματείο διεκδικεί: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ