Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις

Την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να ακολουθεί αγωνιστικό βηματισμό επιβεβαίωσαν οι πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Το αποτέλεσμα ανέδειξε εκ νέου στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου τις ταξικές δυνάμεις, δίνοντας ώθηση στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 90 αντιπρόσωποι (βρέθηκε 1 άκυρο).

Η «Εργατική Συσπείρωση» (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 55 ψήφους (από 52 του Δεκέμβρη του 2016) και κατέλαβε 8 έδρες στη νέα διοίκηση (όσες είχε και στην προηγούμενη).

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» (ψηφοδέλτιο που στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) έλαβε 25 ψήφους (από 33) και εξέλεξε 4 έδρες (από 5 έδρες). Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ), που δεν είχε ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, έλαβε 8 ψήφους και 1 έδρα (την προηγούμενη φορά ήταν στο κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 1 ψήφο (από 5), χωρίς να εκλέξει έδρα.

Στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών αντανακλάται η συνεπής αγωνιστική δράση που ανέπτυξε το Εργατικό Κέντρο τα τελευταία τρία χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που η ηγεσία του πέρασε από τα χέρια του εργοδοτικού συνδικαλισμού στις ταξικές δυνάμεις. Στα χρόνια αυτά το Εργατικό Κέντρο αποτελεί διαρκές στήριγμα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, ανέπτυξε πολύμορφες πρωτοβουλίες, όπως τα «λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης», τα πανηπειρωτικά συλλαλητήρια για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όπως η Υγεία και η Ενέργεια κ.ά. Με το νέο θετικό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις, το Εργατικό Κέντρο προετοιμάζεται με νέες δυνάμεις για τις επόμενες μάχες και ήδη έχει πάρει απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ