Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Τιμές «διαμαρτυρίας» στις βρώσιμες ελιές

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας (υπό βροχή) στη Στυλίδα πραγματοποίησαν προχτές το πρωί ελαιοπαραγωγοί της Ανατολικής Φθιώτιδας, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτα χαμηλή τιμή συγκέντρωσης της πράσινης ελιάς.

Αποδέκτης της μαζικής συγκέντρωσης, που έγινε αρχικά στην πλατεία της Στυλίδας μπροστά από το Δημαρχείο, ήταν η Ενωση Ελαιοπαραγωγικών Συνεταιρισμών. Η συγκεκριμένη οργάνωση ξεκίνησε τη συγκέντρωση ελιάς στις 27 Σεπτεμβρίου με 200 δραχμές το κιλό (τα 200 κομμάτια), αλλά μετά από ένα δεκαήμερο περίπου, άλλαξε «τακτική» και με ανακοίνωσή της προς τους παραγωγούς, τους πληροφορούσε ότι η συγκέντρωση θα γινόταν με «ανοιχτές τιμές». Και ενώ οι παραγωγοί παρέδιδαν κανονικά τις ελιές, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Ενωση, στις 30/10/01 ανακοίνωσε τιμή αρκετά μειωμένη στις 160 δραχμές ανά 200 τεμάχια.

Μετά από αυτή την ενέργεια και την άρνηση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης να ικανοποιήσει το αίτημα των ελαιοπαραγωγών για τη διατήρηση των αρχικών ανακοινωθέντων τιμών των πράσινων ελιών, δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Ελαιοπαραγωγών Ανατολικής Φθιώτιδας, με σκοπό την αγωνιστική διεκδίκηση, προχωρώντας στην πρώτη διαμαρτυρία των ελαιοπαραγωγών και αναμένεται συνέχεια.

Σε σχετικό ψήφισμα της συγκέντρωσης και πορείας, που φέρει τις υπογραφές 263 ελαιοπαραγωγών, εκφράζεται η αποφασιστικότητα για τη «διεκδίκηση των αρχικών τιμών πρασίνων ελιών σε όλους τους τεμαχισμούς με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και με την προσφυγή σε ένδικα μέσα μέχρι τελικής δικαίωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ