Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - «OPEN» ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Στα ημιτελικά με Ναδάλ ο «τυφώνας» Τσιτσιπάς

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό «Open», διεκδικώντας πλέον θέση στον τελικό

Associated Press

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό «Open», διεκδικώντας πλέον θέση στον τελικό
Παγκόσμια αίσθηση στο χώρο του τένις - και όχι μόνο - συνεχίζει να προκαλεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού «Open» μετά τη νέα του νίκη, επί του Ισπανού Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ. Ο Ελληνας τενίστας έγινε ο νεότερος μετά τον Τζόκοβιτς που προκρίνεται σε ημιτελική φάση Grand Slam, ενώ παράλληλα ανέβηκε στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει αύριο Πέμπτη το πρωί (10.30 ώρα Ελλάδας) ένα ακόμα μεγάλο όνομα του παγκόσμιου τένις, τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam. Για τα προημιτελικά ο Ναδάλ επικράτησε του Αμερικανού Φράνσις Τιαφό με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2).

Με την τελευταία του νίκη ο Τσιτσιπάς απέδειξε ότι ο θρίαμβος απέναντι στον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ μόνο τυχαίος δεν ήταν. Εχοντας και πάλι ως όπλο του το δυνατό σερβίς, που του απέφερε 22 άσσους, υποχρέωσε τον Μπαουτίστα στην πρώτη του ήττα για τη νέα χρονιά μετά από 9 σερί νίκες. Στο πρώτο σετ ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε άσχημα, αλλά ανέκαμψε σύντομα και κέρδισε με 7-5. Ο Μπαουτίστα ισοφάρισε σε 1-1 (6-4), η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον Τσιτσιπά. Βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το σερβίς του έκανε το 2-1 (6-4), ενώ στο καθοριστικό 4ο σετ άντεξε στην πίεση, είχε σωστές επιλογές και με νίκη στο τάι μπρέικ (7-6) πήρε την πρόκριση στους «4», σε έναν αγώνα που συνολικά διήρκεσε 3 ώρες και 15 λεπτά.

«Ζω το όνειρό μου»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιτυχία, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Οταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να φτάσω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζα ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ