Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
«Κολοβό» παραμένει το προεδρείο...

Αρνούνται οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΑΤΕ τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου

Κενές παραμένουν πέντε θέσεις στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ) με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΑΤΕ (Αυτόνομη Παρέμβαση). Συγκεκριμένα, αν και συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη διεξαγωγή του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, οι θέσεις του α` και β` αντιπροέδρου, του αναπληρωτή ταμία, του οργανωτικού και αναπληρωματικού γραμματέα δεν έχουν καλυφθεί ακόμα, καθώς η ΠΑΣΚΕ και η ΑΤΕ αρνούνται τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου, που προτείνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), προκειμένου να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις σ' αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές που έγιναν στο περσινό συνέδριο για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΒ, η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε 8 θέσεις, η ΔΑΚΕ 6, η ΔΑΣ 4 και η ΑΤΕ 3. Η ΠΑΣΚΕ και η ΑΤΕ, όμως, ύστερα από ένα ξεδιάντροπο παζάρι, συγκρότησαν προεδρείο με δικούς τους εκπροσώπους μόνο, αποκλείοντας τη συμμετοχή σ' αυτό των άλλων παρατάξεων, με στόχο να θέσουν το εκτελεστικό όργανο της διοίκησης σε ακόμα πιο ασφυκτικό κλοιό. Για να μπορούν ν' ακολουθούν, δηλαδή, πιο εύκολα τη φιλοκυβερνητική - φιλοεργοδοτική τακτική τους.

Το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων του προεδρείου επρόκειτο να συζητηθεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Εργατικού Κέντρου, την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα, ήταν ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης της ολομέλειας. Παρ' όλα αυτά, όμως, οι εκπρόσωποι των δύο συναινετικών παρατάξεων αποφάσισαν να αναβάλουν τη συζήτηση, με το πρόσχημα ότι δεν «υπήρχε χρόνος»!!! Το φιλοκυβερνητικό προεδρείο μεθόδευσε την αναβολή της συζήτησης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τη συνεδρίαση της ολομέλειας, είχε γίνει σύσκεψη της ΠΑΣΚΕ, κατά την οποία ένα στέλεχός της πρότεινε τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου.

Η ΔΑΣ κατήγγειλε ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΑΤΕ προσπαθούν να «κερδίσουν» χρόνο, αφού δεν τις «βγαίνουν τα κουκιά». Και επισήμανε ότι πρέπει, επιτέλους, να λήξει το θέμα, προτείνοντας να οριστεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συζητήσει και θ' αποφασίσει τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Κάτι που αρνήθηκε και πάλι η ΠΑΣΚΕ και η ΑΤΕ.

Στην ολομέλεια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί της Μαγνησίας, εξαιτίας της άρνησης του νομάρχη Μαγνησίας να τους χορηγήσει τις απαραίτητες άδειες, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος, αποκλείοντας τους μισούς από το επάγγελμα. Η συζήτηση έγινε παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου Οδηγών Ταξί, η οποία ζήτησε τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου στον αγώνα τους για την επίλυση του προβλήματος. Εκτός από τη ΔΑΣ, όμως, οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Τέλος, κάτω από τις έντονες πιέσεις της ΔΑΣ, αποφασίστηκε η διοργάνωση σύσκεψης των ανέργων της «Βαμβακουργίας» για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ